Ce se întâmplă cu Elrond, după atacul asupra MAIAR: cât de gravă e situația, care sunt pierderile, de fapt

Ce se întâmplă cu Elrond, după atacul asupra MAIAR: cât de gravă e situația, care sunt pierderile, de fapt

După cum știm deja, cunoscuta bursă de criptomonede Maiar Exchange a fost victima unui atac masiv venit din partea hackerilor. Analizăm împreună care sunt consecințele acestui atac, poate unul dintre cele mai grave de la debutul anului.

Pentru început, trebuie notat faptul că hackerii s-au asigurat pe viață. În urma loviturii date asupra Maiar Exchange, care a fost nevoită să-și suspende activitatea, aceștia s-au ales cu echivalentul a 113 milioane de dolari în Elrond eGold (EGLD).

Una dintre primele reacții semnificative, imediat după atac, a venit chiar din partea lui Beniamin Mincu, cofondatorul și directorul executiv al Elrond. El a scris, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializate Twitter că el și echipa sa „investighează un set de activități suspecte” pe bursa Maiar.

Imediat după mesajul său, acesta a revenit cu un update, anunțând că problema a fost identificată și că este în curs de implementare o „remediere de urgență”. De altfel, atunci DEX-ul a fost relansat.

Amintim faptul că vorbim despre una dintre cele mai de succes criptomonede lansate. La finele anului trecut, criptomoneda românilor de la Elrond, eGold (EGLD), a depășit o capitalizare de piață de 9 miliarde de dolari. Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu.

Care ar fi fost problema, de fapt

De vină pentru furtul uriaș de monede digitale ar fi un bug potențial critic care a deschis „o zonă de exploatare pe care pur și simplu a trebuit să o abordăm și să o atenuăm imediat”.

Din fericire, el ar fi fost deja identificat, fiind deja implementat un upgrade pentru a remedia problema și a elimina alte riscuri.

De reținut că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate în totalitate, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

Miercuri, situația deja era remediată complet. Investitorii în faimoasa criptomonedă o tranzacționau la prețul de 65,77 de dolari!

Citește și: