Ce le-a cerut Zelenski parlamentarilor australieni. Liderul ucrainean a vorbit despre dezvoltarea orașelor de la Marea Neagră

Ce le-a cerut Zelenski parlamentarilor australieni. Liderul ucrainean a vorbit despre dezvoltarea orașelor de la Marea Neagră

Președintele Ucrainei, Volodimor Zelenski, s-a adresat joi Parlamentului Australiei, în cadrul unei videoconferinţe, și a cerut din nou ajutor pentru a pune capăt războiului din țara sa. Liderul de la Kiev a solicitat sancțiuni împotriva Rusiei, spunând că „distanţa dintre ţările noastre este mare“, dar „nu există distanţă faţă de brutalitatea ruşilor pe teritoriul nostru ucrainean“. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Ce le-a solicitat Volodimir Zelenski parlamentarilor australieni

Volodimir Zelenski s-a adresat joi Parlamentului Australiei și a cerut impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a pune capăt conflictului sângeros din Ucraina. „Distanţa dintre ţările noastre este mare“, a spus șeful statului ucrainean, însă „nu există distanţă faţă de brutalitatea ruşilor pe teritoriul nostru ucrainean“, a subliniat el.

Președintele ucrainei a vorbit, în cadrul unei videoconferinţe, și despre dezvoltarea porturilor şi oraşelor de la Marea Neagră şi reconstrucţia sectorului naval, relatează CNN.

Zelenski a avertizat, totodată, cu privire la marile implicații pentru securitatea globală dacă „operațiunea militară specială“ lansată de Rusia nu se va încheia în curând și a vorbit despre ce va urma după război, invitând naţiunile şi companiile să investească în restaurarea Ucrainei.

Acesta a subliniat că dacă ambițiile lui Putin nu vor fi oprite, alte țări i-ar putea urma exemplul și și-ar putea ataca vecinii.

Citește și: Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României, anunță Florin Cîțu

„Cele mai negre pagini ale istoriei au fost redeschise de Rusia“

Președintele Ucrainei a vorbit și despre șantajul utilizării armelor nucleare, față de care nimeni nu este la adăpost.

„Cele mai negre pagini ale istoriei secolului trecut au fost redeschise de Rusia. Cele mai mari amenințări ale secolului trecut au fost aduse în prezent, răul pe care omenirea a crezut că l-a lăsat mult în urmă.

Dar cel mai grav lucru, dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem Rusia la răspundere, atunci unele dintre țările lumii care așteaptă cu nerăbdare să pornească un război similar împotriva vecinilor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile si pentru ei. Soarta securității globale este decisă acum.

Nimeni nu poate spune că vreo parte a lumii este la adăpost de contaminarea radioactivă care s-ar produce dacă sunt folosite armele nucleare. O țară care folosește șantajul nuclear ar trebui să primească sancțiuni care să arate că un astfel de șantaj este distructiv pentru șantajist“, a declarat liderul de la Kiev.

Citește și: