24 nov. 2022 | 12:55

Ce l-a convins pe James Cameron să-l distribuie pe Leonardo DiCaprio în Titanic: amănuntul care a făcut diferența

ACTUALITATE
Ce l-a convins pe James Cameron să-l distribuie pe Leonardo DiCaprio în Titanic: amănuntul care a făcut diferența

Potrivit regizorului James Cameron, Leonardo DiCaprio ar fi primit rolul din Titanic încă de dinainte să înceapă, efectiv, audiția. Vei vedea imediat de ce.

James Cameron este cunoscut pentru filmele sale impresionant, pline de acțiune, iar Titanic este printre cele mai emblematice lucrări ale sale.

Din această listă mai fac parte The Terminator, Aliens și Avatar. Continuarea Avatar: The Way of Water va avea premiera în cinematografe în data de 16 decembrie, în timp ce un al treilea film despre creaturile albastre, din cele cinci pe care le-a plănuit, este deja aproape de finalizare.

Leonardo DiCaprio, magnet pentru femeile din biroul lui James Cameron

Despre audiția lui Leonardo DiCaprio, în Titanic, James Cameron și-a amintit că, în timp ce aștepta sosirea actorului,  s-a uitat în jur și a observat că aproape toate femeile care lucrau în biroul lui se aflau în cameră, chiar și contabila.

„Întâlnirea a fost amuzantă. (…) M-am uitat în jur și toate femeile din birou erau acolo, sub diverse pretexte. De exemplu, e normal ca o femeie producător executiv să fie acolo. Dar contabilul nostru? Ea de ce era acolo? Au vrut doar să-l cunoască pe Leo, a fost o isterie generală. M-am uitat în jur și am zis: „Cred că știu deja răspunsul la această întrebare”, și-a amintit James Cameron, amuzat de situație.

Deși au trecut 25 de ani de la lansarea peliculei Titanic, se pare că Leonardo DiCaprio are încă deține destulă influență la Hollywood.

Ba chiar, recent, Christian Bale i-a mulțumit actorului pentru că a refuzat anumite roluri, pentru ca, ulterior, să le poată lua el, astfel încât să ajungă să poată demonstra, la rândul lui, ce poate.

Cunoscut pentru faptul că obișnuiește să stabilească relații de lungă durată cu realizatorii de film de anvergură, DiCaprio a lucrat, de-a lungul timpului, alături de regizori ca Martin Scorsese, Quentin Tarantino sau Baz Luhrmann.

La drept vorbind, Titanic ar fi fost astăzi cu mult diferit dacă rolul lui Jack ar fi fost interpretat de un alt actor.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele