Ce este o „cameră de ecou” și cum afli dacă ești în ea pe internet

Ce este o

Ai simțit vreodată că totul din feed-ul tău social media este adaptat pentru tine și convingerile tale? Sau ai vorbit cu un prieten care credea că anumite credințe ale lor sunt deținute de „toată lumea”? Ei bine, tu și/sau prietenul tău s-ar putea să fi fost blocați într-o “cameră de ecou”. Cercetătorii au identificat tonul și stilul specific în vorbirea online, care este legat de camerele de ecou hiperpartizane.

Descoperirile lor sunt publicate în Discourse & Society.

Camerele de ecou sunt spații, adesea virtuale, formate din indivizi care își împărtășesc convingerile și adesea elimină vocile diferite și punctele de vedere opuse. Aceste spații pot confirma credințele existente ale oamenilor și, prin urmare, este probabil ca aceștia să creadă și să împărtășească informații în aceste spații. Aceste spații sunt, de asemenea, un loc pentru hiperpartizanism – nu obiectiv sau înrădăcinat – sau ideologie politică ce este e adesea rigidă, puternic părtinitoare și atacă un alt punct de vedere.

„Comunicarea hiperpartizană este legată de ceea ce numim „comunicare în realitate alternativă”, a explicat profesorul Jean E. Fox Tree, autor principal al noii lucrări, într-o declarație.

„Exemplele includ lucruri precum legendele urbane, dezinformarea, știrile false și orice tip de informații care sunt exagerate în diferite moduri. Este important să înțelegem de ce acest tip de informații câștigă atât de mult teren, iar o teorie este că există un stil comun de comunicare care face parte din asta”.

Emoția puternică și afișarea statutului în grup pot contribui la răspândirea rapidă a informațiilor, deoarece poveștile emoționale sunt adesea mai probabil să fie amintite decât cele neemoționale. Deci, echipa s-a uitat la markerii lingvistici din comunitățile online hiperpartizane și non-hiperpartizane, pentru a vedea dacă există o diferență în comunicarea spontană – un tip de discurs care include emoție puternică, informalitate, familiaritate.

Ce este, de fapt, o „cameră de ecou”

„Oamenii folosesc comunicarea spontană pentru a crea un sentiment de apropiere personală, iar asta poate duce la o absorbție sporită a informațiilor”, a declarat Allison Nguyen, autorul principal al noului studiu, într-un comunicat.

Cercetătorii au analizat peste 47.000 de comentarii pe Reddit în cadrul a opt subreddit-uri politice. Patru dintre aceste subreddit-uri au fost clasificate ca fiind hiperpartizane, deoarece conțineau puncte de vedere politice specific, departe de centru. Echipa de cercetare a analizat, de asemenea, patru subreddit-uri non-hiperpartizane care au declarat că intenționau ca spațiul să faciliteze discuțiile între oameni cu puncte de vedere diferite.

În general, stilul de comunicare în aceste spații hiperpartizane a avut adesea emoții puternice, cum ar fi semnele exclamării și înjurăturile. Au existat și o mulțime de pronume „eu” și „tu”, care ajută la dezvoltarea unui sentiment de familiaritate. Markerii de discurs au fost folosiți pentru a direcționa fluxul conversațiilor (de exemplu, „știi”, „oh” și „bine), iar acești markeri au ajutat, de asemenea, la imitarea sentimentului de conversație față în față. Pentru a transmite un sentiment de timp și spațiu, prepozițiile (de exemplu, „în timpul”, „în” și „cu”) au fost, de asemenea, văzute foarte mult în aceste contexte.

A existat un contrast mare atunci când subreddit-urile hiperpartizane au fost comparate cu cele non-hiperpartizane, care au folosit un stil de comunicare foarte diferit. Cercetătorii au descoperit că aceste spații aveau un limbaj mai neutru și mai distanțat, care se concentra pe dovezi și precizie. Aceste spații au folosit, de asemenea, citatele și punctele ca forme primare de punctuație, împreună cu pronumele la persoana a treia.

„Mulți oameni își primesc știrile din spații de pe internet și poate că această cercetare îi poate ajuta pe oameni să învețe cum să identifice dacă se află într-un fel de cameră de ecou sau de bule online”, a spus Nguyen.

„A ști ce să căutăm și în ce spații să fim precauți este cu adevărat important în modul în care putem preveni răspândirea dezinformării”.

Deci, atunci când vă uitați dacă vă aflați într-o cameră de ecou, ​​poate fi înțelept să vă uitați la utilizarea comună a comunicării spontane.