Ce au găsit ucrainenii în buzunarele soldaților ruși capturați. Dovezile incontestabile ale violurilor

Ce au găsit ucrainenii în buzunarele soldaților ruși capturați. Dovezile incontestabile ale violurilor

Războiul din Ucraina ascunde numeroase fețe. Dincolo de bombardamentele distructive, care au eliminat orașe întregi, pe lângă schimburile aspre de replici de la nivel înalt, între cele două tabere care încă poartă negocieri pentru pace, se află realitatea din teren. Teatrul de război prezintă povești cutremurătoare și experiențe traumatizante pentru civilii blocați în Ucraina. Forțele armate ucrainene țin piept atacurilor ruse și reușesc uneori să captureze inamicii. Recent, un clip video dezvăluie ce se află în buzunarele soldaților ruși, acuzați în repetate rânduri de violuri asupra femeilor din Ucraina.

Ce se află, de fapt, în buzunarele soldaților ruși capturați de armata ucraineană

Invadatorii de pe teritoriul Ucrainei au făcut prăpăd în urma lor. De aproape două luni de la debutul conflictului, rușii au așternut un nor negru asupra multor regiuni din Ucraina, care se află în ruină. Iar civilii nu au fost scutiți de experiențe traumatizante, în special femeile prinse de soldații ruși. Brutele din armata lui Putin au fost nemiloase, premeditându-și acțiunile. Iar acest fapt este dovedit de lucrurile găsite recent în buzunarele soldaților ruși capturați.

Într-o postare de pe Twitter a publicației TPYXA se observă cum unul dintre militarii ruși capturați de armata ucraineană scoate din buzunare, printre altele, mai multe prezervative. Bărbatul, prins de forțele ucrainene în urmă cu două săptămâni, este doar unul dintre soldații care au fost prinși purtând asupra lor astfel de obiecte, fapt care confirmă încă o dată atrocitățile la care sunt supuse femeile ucrainenilor, care au acuzat violurile invadatorilor.

Povestea cutremurătoare a unei femei violate de ruși în fața fiului său

Atrocitățile rușilor sunt fără margini. Printre bombardamente și jafuri, soldații din armata lui Putin violează femeile pe care le întâlnesc în calea lor. Ucraina a raportat de la debutul invaziei mai multe acte de viol în rândul femeilor, fie ele tinere sau vârstnice. O primă anchetă penală a fost chiar deschisă după ce o femeie a povestit cum a fost violată de militarii ruși, după ce aceștia i-au ucis soțul. Femeia a povestit pentru The Times întreaga experiență.

„Am auzit un singur foc de armă, poarta deschizându-se și pași în casă”, le-a povestit femeia care și-a ascuns identitatea sub pseudonimul „Natalia” jurnaliștilor de la The Times.

‘Ți-am ucis soțul fiindcă era un nazist’”

Ea a mărturisit că, pe data de 9 martie, doi soldați ruși, care au ucis câinele familiei anterior revenirii lor în sat, i-au omorât soțul și apoi au violat-o în fața privirilor înmărmurite ale fiului său de patru ani, ascuns într-o încăpere alăturată.

„Am strigat ‘Unde este soțul meu?’, apoi m-am uitat afară și l-am văzut pe jos lângă poartă. Soldatul mai tânăr mi-a pus arma la tâmplă și mi-a zis: ‘Ți-am ucis soțul fiindcă era un nazist’”.

Soldatul i-a cerut femeii să se dezbrace, fără să îi pese că minorul se afla în apropiere.

„M-au violat amândoi pe rând. Nu le-a păsat că fiul meu plângea. Mi-au spus să merg să-l fac să tacă din gură și să mă întorc. Mi-au ținut tot timpul arma la cap și și-au bătut joc de mine, întrebându-se între ei ‘Să o omorâm sau să o ținem în viață’?”, a povestit femeia.

Natalia, a reușit între timp să fugă din sat, însă nu a avut puterea să îi spună fiului ei că tatăl său a murit. În plus, nu se poate întoarce pentru a-l înmormânta pe soțul său, zona fiind încă ocupată de ruși.

 „Nu știu cum voi putea trăi cu aceste amintiri dar încă înțeleg că soțul meu a construit această casă pentru noi. Nu aș putea niciodată s-o vând”, relatează Natalia.

Rușii, acuzați de viol în rândul femeilor din Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a acuzat armata rusă încă de pe 4 martie de violuri în localitățile invadate.

„Când bombele cad peste orașele noastre, când soldații violează femei în orașele ocupate – și, din nefericire, avem numeroase cazuri de soldați ruși care violează femei în orașele Ucrainei- firește că este dificil să vorbim despre eficiența legii internaționale”, a spus Kuleba, într-o intervenție online la un eveniment din Londra.

De la debutul războiului, tot mai multe informații indică faptul că violurile și violențele comise de soldații ruși sunt la ordinea zilei împotriva femeilor și civililor din Ucraina, nici chiar vârstnicele nefiind scutite de astfel de experiențe traumatizante și înfiorătoare.

Citește și: