Ce au ajuns să facă soldații ruși de disperare. Mărturiile militarilor luați captivi de ucraienieni depășesc orice imaginație

Ce au ajuns să facă soldații ruși de disperare. Mărturiile militarilor luați captivi de ucraienieni depășesc orice imaginație

Soldații ruși care au fost luați prizonieri au făcut mărturisiri care pot îngrozi pe oricine. Alfă ce lucruri s-au descoperit despre aceștia.

Operațiunea militară care ar fi trebuit să fie una similară cu blitzkrieg-ul nazist pare să dureze mai mult decât se aștepta, având în vedere că ucrainenii rezistă într-un mod eroic. Trupele ruse sunt însă demoralizate și afirmă că au fost mințite de către conducători.

Agenția de presă belarusă NEXTA a făcut public faptul că forțele ruse sunt disperate, căutând „muniție ucraineană pentru a se împușca în picior și a merge la spital”. În cadrul unei alte conversații interceptate, un soldat rus este auzit cum afirmă că fură mâncare.

„Ne e frică. Furăm mâncare, intrăm în case. Ucidem civili. Ofiţerii ruşi se împuşcă în picior pentru a merge acasă. Există cadavre peste tot. Au strâns opt vagoane de marfă.”

Potrivit rapoartelor americane, aproximativ 7.000 de soldați ruși și-au pierdut viața de la începutul conflictului armat, iar trupele recurg la a-și abandona vehiculele și a pleca în pădure. Soldații ruși luați prizonieri povestesc cum ordinele pe care le primesc constau în bombardarea obiectivelor civile. Unii dintre ei îl avertizează pe Vladimir Putin:

„Nu veţi ascunde acest lucru pentru mult timp. Multe trupe împărtăşesc aceleaşi sentimente şi mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă. Nu ştiu ce poate justifica, f***, lacrimile unui copil, sau chiar mai rău, moartea unor oameni nevinovaţi, a copiilor. Nu este vorba doar despre demilitarizarea Ucrainei sau înfrângerea forţelor armate ale Ucrainei, dar acum oraşele cu civili paşnici sunt distruse”,a declarat pilotul de vânătoare rus Maxim.

Potrivit CNN, aceștia nu vorbeau sub presiune și nici nu purtau cătușe. Tot aceștia afirmă că războiul nu este unul justificat și că mulți ruși sunt în opoziție cu actuala situație a invaziei. În ceea ce privește bombardamentele civile, piloții au afirmat că nu ei iau decizia cu privire la țintele bombardate.

„Nu depinde de noi, pe cine să bombardăm, ce să bombardăm. Este o poruncă”, spune Alexei.

Soldații ruși capturați fac dezvăluiri șocante

De asemenea, pilotul Maxim spune că sunt utilizate „bombe stupide”, astfel că acestea nu au o precizie exactă, tocmai pentru a face cât mai multe victime civile.

„Am folosit doar bombele explozive obişnuite, din fontă… acelaşi tip care a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu unele schimbări pe ici pe colo de-a lungul anilor. Există soiuri balistice mai moderne, desigur, dar nu este mai puţin adevărat că nu le-am folosit”, a adăugat el.

Un alt soldat a afirmat că Vladimir Putin deține așa-numitele „echipe ale morții” care ucid dezertorii sau militarii care refuză să participe la acest război.

Citește și: