Soldat rus, confesiuni cutremurătoare de pe câmpul de luptă: „Se pare că Putin vrea să ne omoare pe toți”

Soldat rus, confesiuni cutremurătoare de pe câmpul de luptă: „Se pare că Putin vrea să ne omoare pe toți”
Soldați ruși capturați de trupele ucrainene Sursă foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Ucraina se află în cea de-a patra săptămână de invazie rusească, însă trupele lui Zelenski rezistă eroic în fața atacurilor nemiloase ale soldaților ruși. În ciuda numeroaselor pierderi de vieți omenești, inclusiv ale civililor, liderul ucrainean a dezvăluit că nu va renunța până când nu va învinge Rusia. Pe cealaltă parte a baricadei se află soldații ruși, victime ale cruzimii lui Vladimir Putin, care îi folosește drept carne de tun. O parte dintre ei au fost capturați de trupele ucrainene și au dezvăluit ororile pe care le trăiesc.

Câți soldați ruși au murit în timpul războiului

Potrivit ultimelor statistici, armata Rusiei a pierdut aproximativ 7.000 de soldați trimiși de Vladimir Putin pe front, fără să știe ce misiune dificilă aveau de îndeplinit. Rămași pe câmpul de luptă cu armele de război în mână și provizii insuficiente, tinerii ruși nu au avut de ales decât să bombardeze la foc continuu cele mai importante orașe din Ucraina, provocând adevărate crime de război.

Din păcate, pentru mulți dintre ei, aceste clipe cumplite au reprezentat sfârșitul vieții, în timp ce familiile lor nici măcar nu au fost informate despre soarta acestora, indiferent dacă au murit sau se află încă pe front.

Deși Vladimir Putin a crezut că operațiunea militară va fi una rapidă și ușor de exercitat, rezistența și perseverența trupelor ucrainene au dat peste cap planurilor de cucerire ale liderului de la Kremlin. După 23 de zile de luptă, soldații ruși sunt epuizați și își exprimă dorința încetării războiului

În urmă cu puțin timp, un militar rus întors de pe front la o bază din Rusia a șocat întreaga lume cu declarațiile sale făcute de bunăvoie. Tânărul s-a înregistrat în timp ce declara că acest război este un iad, acuzându-l pe Vladimir Putin că dorește să omoare toți soldații ruși trimiși pe front.

“Am pierdut mulţi oameni… Serios, mulţi. Ne-au trimis drept în iad. Se pare că Unchiul Vovka (Vladimir Putin) vrea să ne omoare pe toţi”, a transmis soldatul.

Soldații ruși solicită încetarea actelor teroriste

Rând pe rând, soldații ruși au dezvăluit în fața ucrainenilor faptul că Rusia comite acte teroriste în Ucraina, solicitându-le pe această cale comandanților să înceteze atacurile. Mai mult, aceștia le-au transmis superiorilor că la întoarcerea în Rusia, aceștia se vor împotrivi celor care le-au făcut rău.

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina, deoarece când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui. Sunt mulți ca noi aici. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă. Știu că în unitatea mea, ei sunt total împotrivă”, au transmis mai mulți soldați ruși, în cadrul unei conferințe de presă organizată de ucraineni.

Alt soldat a dezvăluit, de asemenea, că liderul Kremlinului „a dat ordine să se comită crime. Nu este vorba doar de a demilitariza Ucraina sau de a învinge Forțele Armate ale Ucrainei. Acum, orașele civililor pașnici sunt distruse”, a recunoscut un membru al trupelor rusești.

Un alt șofer de tanc i-a transmis lui Vladimir Putin că minte atunci când declară că nu există bombardamente: „Aş vrea să fac un apel către preşedintele ţării noastre, care ne-a minţit şi continuă să mintă şi acum, să spună că aici nu sunt bombardamente„, a adăugat tanchistul Savin.