Câți bani valorează mașina ta: Dacia și Renault te invită la evaluare și upgrade

Câți bani valorează mașina ta: Dacia și Renault te invită la evaluare și upgrade

În cazul în care te gândeai de mult timp să-ți schimbi mașina, dar soluțiile propuse de statul român prin programul Rabla nu te încântă, există o alternativă de upgrade de la Dacia și Renault.

Începând cu această lună, oficialii Renault au implementat o platformă de evaluare a autoturismelor și un mecanism prin care îți poți duce mașina veche în schimbul unui autovehicul din portofoliul celor două branduri. Astfel, nu mai trebuie să te chinui de unul singur să-ți vinzi mașina la mâna a doua pe diverse site-uri. În cazul Dacia, platforma este intitulată Carculator și o găsești la această adresă. La Renault, vorbim de Tradein.

Cât valorează mașina ta, la Dacia

Procesul de evaluare al mașinii tale implică o serie destul de stufoasă de întrebări, în mod previzibil, dar acesta va fi completat și de o evaluare față în față, la o reprezentanță Dacia sau Renault. Primești întrebări legate de vechimea mașinii și tipul de motorizare, dar și particularități ce se referă la uzura cauciucurilor, de exemplu.

Este important de reținut că banii pe care ți-i oferă cei doi producători pe vechea mașină pot fi folosiți doar pentru achiziția unei noi mașini de la ei. Nu pleci cu cash din reprezentanță. Ca exemplu, am făcut o simulare pe un Volkswagen Passat 2.0 TDI DPF din 2011 , iar suma oferită de simulatorul online a fost de 6209 Euro.

În mod previzibil, nu poți să mergi la Dacia sau Renault cu mașini foarte vechi. Anul 2011 este cel mai vechi an de fabricație pentru autoturismele suportate la buyback și, de asemenea, autovehiculul nu trebuie să fi parcurs mai mult de 200.000 de kilometri. Platforma se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cât și juridice, dar nu pentru vehiculele care depășesc 3.5 tone.

Efectuarea unei simulări de calcul este gratuită și nu vine la pachet cu niciun fel de obligație pentru cel care o efectuează online.

Citește și: