Câte reclame sunt pe Netflix, de fapt, dacă mergi pe abonamentul cel mai ieftin

Câte reclame sunt pe Netflix, de fapt, dacă mergi pe abonamentul cel mai ieftin

În speranța atragerii unui număr cat mai mare de abonați noi, persoane care nu-și permit să plătească abonamentul întreg, Netflix a anunțat în urmă cu ceva timp că va introduce o variantă cu reclame a serviciului sub o taxă lunară un pic mai accesibilă.

Deși anunțul legat de abonamentul ”Basic with Ads” a fost făcut în urmă cu ceva timp, particularitățile abonamentului nu s-au aflat decât de curând, în octombrie. Chiar și așa, nu este foarte clar momentul în care noul abonament va fi disponibil în fiecare colț al planetei și, mai ales, ce preț va avea în România.

Ca referință, totuși, în SUA, varianta de Netflix cu reclame te costă 7 dolari pe lună, cu 3 dolari mai puțin, decât anteriorul abonament de bază, de 10 dolari. Având în vedere că în România abonamentul de bază este de 8 euro, cel mai probabil, vom vorbi de o reducere între 2 și 3 euro pentru cei care vor să tolereze reclame.

Câte reclame sunt în abonamentul Netflix cu reclame

Dacă vei decide să te abonezi la Netflix în varianta cea mai ieftină, cu reclame, vei fi nevoit să înduri între 4 și 5 minute de reclame în fiecare oră de serial sau film. Reclamele pot avea între 15 și 30 de secunde, nu poți să sari peste ele și vor apărea atât înainte, cât și în timpul show-urilor tale preferate de pe popularul serviciu de streaming.

În contextul în care Netflix este serviciul care a popularizat de unul singur singur ideea de filme și seriale fără niciun fel de reclame, adoptarea reclamelor este o veste destul de tristă pentru abonați. Pe de altă parte, în contextul crizei financiare actuale și al scăderii numărului de utilizatori din ultimul an, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că oficialii platformei au fost nevoiți să îmbrățișeze o decizie radicală. În final, vei avea întotdeauna posibilitatea să sari de la un abonament mai ieftin la unul mai scump, deci ține de tine în ce direcție vrei să mergi sau cât de tare te deranjează cele 4-5 minute în plus de vizionare.