21 apr. 2022 | 11:55

Cât zahăr consumi, de fapt, atunci când bei suc

ACTUALITATE
Cât zahăr consumi, de fapt, atunci când bei suc

Zaharurile adăugate au devenit nenorocirea dietei noastre moderne, iar consumul de zahăr a devenit cel mai simplu mod de a te răsfăța un pic prea mult, din păcate.

Trebuie să ții cont de un lucru: dacă producătorii respectivului suc, pe care-l consumi zilnic, afirmă că băutura deține zero zahăr, ai face bine să te asiguri dacă produsul are îndulcitori artificiali (Splenda, aspartam, stevia sau acesulfam de potasiu).

Anumite sucuri și băuturi au atât de mult zahăr încât s-a presupus că ar contribui la criza de obezitate și diabet de tip 2 cu care se confruntă oamenii de pe întreaga planetă, în acest moment. Majoritatea producătorilor au luat în seamă acest lucru și au formulat alternative „zero”, care s-au dovedit a fi destul de populare.

Spre exemplu, se estimează că americanii consumă cel mai mult zahăr, de pe întreaga planetă. În acest sens, s-a stipulat că un consumator obișnuit nu ar trebui să consume mai mult de 24 de grame sau 6 lingurițe (în cazul femeilor), respectiv 36 de grame sau 9 lingurițe (în cazul bărbaților) de zaharuri rafinate într-o zi.

Majoritatea americanilor consumă mult mai mult decât atât, iar acest lucru se vede direct în sănătatea lor, mulți suferind de ​​diabet de tip 2, obezitate, boli de inimă, boli ale gingiilor, cancer sau carii dentare.

Mai mult, un alt studiu, realizat de Universitatea Macquarie, a descoperit că zahărul și cofeina, atunci când sunt combinate și date șobolanilor de laborator, produc modificări de durată în creierul animalelor.

Ce cantitate de zahăr conțin cele mai iubite sucuri

Coca Cola este, de departe, cea mai iubită și mai consumată băutură carbogazoasă de pe planetă. Așadar, o doză de aproximativ 350 de mililitri conține 42 grame de zahăr și 140 de calorii.

La aceeași cantitate, Fanta conține 160 de calorii și 44 de grame de zahăr, în timp ce un Frappucino de la Starbucks va avea 47 de grame de zahăr și 300 de calorii.

Circa 450 de mililitri de Mountain Dew te vor îngrășa cu 220 de calorii, având 58 de grame de zahăr.

În ceea ce privește energizantul Rockstar, varianta clasică conține 280 de calorii și 66 de grame de zahăr, la aproximativ 450 de mililitri, informează truthstory.com.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele