10 aug. 2022 | 18:16

Cât te costă să-ți cumperi casă în Dubai, ca simplu român: e mai ieftin ca-n Floreasca

ACTUALITATE
Cât te costă să-ți cumperi casă în Dubai, ca simplu român: e mai ieftin ca-n Floreasca

Dubai este una dintre destinațiile de top pentru românii cu dare de mână, dar și pentru aceia pe care banii nu îi dau afara din casă, dar au gusturi rafinate în privința călătoriilor.

În ultimii ani, tot mai mulți români au început să investească în real estate în Dubai, dar încă predomină mentalitatea greșită legată de faptul că ai nevoie de sume colosale de bani să-ți poți permite o proprietate aici. În realitate, piața imobiliară din Dubali, care a cunoscut o ascensiune fulgerătoare în ultimele decenii, oferă oportunități de investiții adresate tuturor buzunarelor.

În unele situații, e mai ieftin să-ți cumperi o proprietate în Dubai, decât într-unele dintre cartierele exclusiviste ale Bucureștiului.

Cât costă un apartament în Dubai, de fapt

Spre exemplu, apartamentele în Dubai pleacă de la un preț aproximativ de 100.000 de euro. În nordul Capitalei, spre exemplu, cu greu poți găsi astfel de proprietăți la acești bani.

Desigur că există și un segment de lux, adresat vedetelor internaționale, oamenilor de afaceri care își permit să achite chiar și opt milioane de euro pentru o casă, dar dacă nu-ți place să locuiești la bloc, nu-ți face griji, fiindcă nu toate vilele costă milioane aici, chiar dacă aceasta este impresia generală a oamenilor care se gândesc la investiții imobiliar în Dubai. Realitatea e cu totul alta și, în fapt, dacă ai câteva sute de mii de euro, îți permiți lejer o vilă.

„La acest moment, în topul celor mai accesibile oferte din Dubai se numără un apartament cu o cameră, amplasat în Zada by Damac. Acesta ajunge la o valoare de 126.000 euro, având o suprafață utilă de 45 mp”, notează Profit.ro.

Dacă ești interesat de prețurile vilelor din Dubai, sursa citată ne mai menționează faptul că oferta cea mai ieftină „se poate găsi la prețul de 380.000 euro .Proprietatea se va afla în Damac Lagoons – Malta și are o suprafață utilă de 205 mp, finalizarea acesteia fiind estimată în anul 2025″.