01 aug. 2022 | 10:47

Cât câștigă angajații BNR, ai fi uimit: salariile de la Banca Națională a României, locurile de muncă disponibile

ACTUALITATE
Cât câștigă angajații BNR, ai fi uimit: salariile de la Banca Națională a României, locurile de muncă disponibile

Banca Națională a României nu este un loc de muncă foarte ușor, ci vine la pachet cu un nivel de stres semnificativ și, în același timp, cu salarii generoase. Din fericire, se fac și angajări pe diferite posturi, dacă ești în căutarea unui loc de muncă.

Venituri în cazul angajaților BNR sunt de câteva ori mai mari decât media din majoritatea sectoarelor din economie. Ca referință, principala instituție financiară a țării a cheltuit în 2021 aproximativ 375 de milioane de lei pentru cei 2018 angajați pe care îi are în subordine. Suma este în creștere față de 2020.

Salariul mediu la BNR, mai mare decât în aproape orice industrie

Pe 2021, costul mediu cu un angajat al BNR din partea instituție a fost de 186.000 de lei sau aproximativ 15.500 de lei lunar. Deși mai există și costuri cu cursurile de perfecționare, deplasări, diurne și nu numai, valoarea cu pricina se reflectă în medie într-un venit net de 9300 de lei pe lună, în mână, conform datelor Economica.net. Comparativ cu anul anterior, 2020, saltul în net a fost de 180 de lei, de la 9120 de lei în medie.

Este important de reținut că, deși în 2021 au fost înființate două noi structuri în cadrul BNR, numărul de angajați a crescut cu doar două persoane, până la cei 2018 menționați mai sus. Practic, a fost vorba de „Înființarea Biroului criptomonede și monede digitale și a Biroului sustenabilitate și economie verde la nivelul Cancelariei Băncii Naționale a României, în continuarea demersului inițiat la nivelul băncii în anul 2020, de înființare a unor structuri flexibile, multidisciplinare, care să abordeze problematici aflate la interfața mai multor departamente și care să sprijine procesul decizional al băncii centrale, conform recomandărilor Băncii Reglementelor Internaționale (aprilie 2021).”.

În privința posturilor scoase la concurs de Banca Națională a României, lista este una destul de stufoasă și o găsești în spatele acestui link. Nu este vorba doar de experți în domeniul financiar, ci și șoferi sau specialiști IT.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele