Carambol pe A2, cu șase mașini și cel puțin trei victime. ISU intervine

Carambol pe A2, cu șase mașini și cel puțin trei victime. ISU intervine

Un accident grav cu şase autovehicule a avut loc, luni dimineaţa, pe Autostrada A2, pe sensul de mers București-Constanța. Din primele informaţii, cel puțin trei persoane sunt rănite. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost solicitat să intervină pe Autostrada Soarelui la acest carambol. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD B de la Detaşamentul Cernavodă. Coliziunea s-a petrecut la kilometrul 163.

Accident cu victime pe Autostrada Soarelui

Accident în lanț pe Autostrada Soarelui, la kilometru 163, pe sensul de mers București-Constanța. Șase autoturisme s-au ciocnit, rezultând cel puțin trei victime. În zonă acționează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD B de la Detaşamentul Cernavodă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a fost alertat că s-a produs un accident pe A2, în care au fost implicate şase mașini şi în urma căruia trei persoane ar fi rănite. Acolo s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi o salvare SMURD B de la Detaşamentul Cernavodă.

Rute alternative recomandate de Poliția Rutieră

Potrivit oamenilor legii de la Poliţia Judeţeană Constanţa, pe drumurile naţionale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe ambele sensuri de mers.

„Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenţi în principalele intersecţii care ridică probleme, respectiv staţiunea Eforie Nord (intrare şi ieşire) şi DN 39/DN 38 (intersecţie Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea formării de ambuteiaje”, au precizat aceștia.

Șoferii care se deplasează de pe litoral către Autostrada Soarelui au următoarea rută alternativă: DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – A2.

Sfaturi cheie pentru șoferi

De asemenea, conducătorii auto care vin spre Constanța sunt sfătuiţi să aibă în vedere acest traseu: Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

„Pentru reducerea riscului rutier, şoferii sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc şi să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii”, a explicat IPJ Constanţa.

Un alt eveniment rutier a avut loc pe A2, la kilometrul 108. Șoferul unui autovehicul a pierdut controlul volanului si a lovit parapetul marginal. Nu s-au înregistrat victime. La fața locului se află Poliția și CIC Drajna.