Când tehnologia o ia razna: un robot a fracturat degetul unui băiat, la un meci de șah

Când tehnologia o ia razna: un robot a fracturat degetul unui băiat, la un meci de șah

Tehnologia e bună, ne ajută să evoluăm. Dar ce ne facem când se întoarce “împotriva noastră”? Un robot a fracturat degetul unui băiețel în vârstă de șapte ani în timpul unui turneu de șah la Moscova.

Conform presei din Rusia, citată de BBC, robotul a fracturat degetul copilului. În social media au apărut imagini cu momentul în care robotul de șah a fracturat degetul copilului. Le poți vedea mai jos.

“Bineînțeles că este rău că s-a întâmplat asta”, a declarat Serghei Lazarev, președintele federației de șah din Moscova.

Lazarev a declarat că anterior robotul a jucat multe meciuri împotriva oamenilor și nu au mai existat incidente. Băiatul a putut continua turneul cu degetul imobilizat.

Un robot a fracturat degetul unui băiat

De ani de zile, informaticienii tot avertizează asupra pericolelor pe care le prezintă roboții cu inteligența artificială (AI) însă cum totul pare de domeniul filmelor SF, aproape nimeni nu le dă crezare. Nu pe deplin, cel puțin.

În timp ce această tehnologie de ultimă oră este capabilă de descoperiri uimitoare, cercetătorii au observat, de asemenea, părțile mai întunecate ale sistemelor de învățare automată, arătând cum un AI poate ajunge chiar și la concluzii sexiste și rasiste, în anumite cazuri.

Dar roboții pot și ajuta. Peste opt sute de noi prieteni roboți se îndreaptă către noile lor case, ca însoțitori ai vârstnicilor din New York.

Revista Smithsonian a raportat săptămâna trecută că boții, numiți ElliQ, au fost concepuți pentru a ajuta persoanele de peste 65 de ani care trăiesc singure. La fel ca Siri și Alexa, ElliQ poate răspunde la întrebări, poate să poarte discuții mici, să stabilească mementouri și multe altele.

Etichete: