Când socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Ce a descoperit armata din Israel, în timp ce executa un exercițiu militar

Când socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Ce a descoperit armata din Israel, în timp ce executa un exercițiu militar

Un exercițiu militar, executat de armata din Israel, a dus la o descoperire cel puțin scoasă din tipare, mai ales că scopul acestor antrenamente nu părea să aibă un astfel de deznodământ – nu inițial, cel puțin.

Soldații din Israel au descoperit o mănăstire veche bizantină, de 1.500 de ani, în timpul unui exercițiu militar care se desfășura în apropierea orașului Shoham. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Israeliană pentru Antichități, potrivit DPA.

O parte din această mănăstire din Israel fusese deja descoperită în 2002

O bună parte din această mănăstire fusese deja descoperită încă din 2002, însă fusese acoperită la loc cu pământ pentru a fi protejată.

Așadar, soldații au descoperit sectoare suplimentare ale acestui conglomerat de clădiri.

Dintre descoperiri fac parte două clădiri, una dintre ele servind drept sediu pentru o veche mănăstire bizantină (sau așa se presupune), la baza căreia se afla un mozaic unic. Tot aici exista, de asemenea, și un cimitir subteran.

În cealaltă clădire se afla o bucătărie, o sală de mese, însă și câteva spații destinate cazării. Se crede că acestea ar fi fost locurile unde ar fi fost cazați pelerinii acelor vremuri.

Chiar și așa, trebuie menționat că nu se știe încă sigur dacă ceea ce s-a descoperit este, într-adevăr, o fostă biserică.

S-a tras această concluzie fiindcă în cimitirul subteran se aflau scheletele mai multor femei, ceea ce i-a făcut pe oamenii de știință să creadă că ar fi aparținut unor măicuțe care ar fi slujit în cadrul presupusei mănăstiri.

În momentul de față, adevărul pare „dincolo de noi”, deoarece acest amănunt nu certifică faptul că această descoperire ar fi fost, în trecut, întocmai ceea ce se crede.

În mod evident, specialiștii vor începe studiile aprofundate și rămâne de văzut ce alte amănunte vor ieși, de data aceasta, la iveală.

manastire-bizantina-descoperita-armata-israel-din-intamplare
Mozaic descoperit de soldații din Israel, pe poadeaua presupusei mănăstiri bizantine / Foto: Gilead Stern/Israel Antiquities Authority/timesofisrael.com