„Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Terra unde marea se desparte în două

„Calea lui Moise

În Brazilia au loc câteva fenomene naturale ciudate, însă unul dintre cele mai spectaculoase este „calea lui Moise”. Acesta este locul unde marea se desparte în două, fiind și motivul care stă la baza numelui.

Acest fenomen natural ciudat din Brazilia se regăsește pe plaja Barra Grande sau „Big Piece” și este situat la 3 kilometri de orășelul Maracogi cu o populație de 35.000 de persoane și la 125 de kilometri de Macao, în nordul Braziliei.

Marea este despărțită de un drum din nisip cu o lungime de aproximativ 1.000 de metri, iar pe acolo, turiștii pot trece în voie. Local, acesta este denumit Caminho do Moises sau „Calea lui Moise”, în amintirea personajului biblic care despărțea marea cu toiagul său pentru a ieși din Egiptul faraonic.

„Calea lui Moise” este un fenomen aparte în Brazilia

Acest fenomen are loc de 2 sau de 3 ori pe an, între lunile martie și iunie, iar drumul din nisip rămâne vizibil timp de aproximativ o oră, timp în care marea poate fi traversată. Acest fenomen de divizare a mării din Brazilia este considerat unul dintre cele mai ciudate fenomene naturale din lume.

Un alt lucru interesant constă în faptul că atunci când marea se împarte în două, o parte este mai rece decât cealaltă. În cazul în care ajungi la acest obiectiv turistic, află că ghizii locali te pot ajuta să vezi fenomenul și totodată poți traversa marea alături de ei, știind concret când are loc, pentru a trece în siguranță.

Fenomenul de despicare a mării nu este unic în Brazilia. Cei pasionați de acest lucru bizar au putut descoperi faptul că un efect similar mai are loc și pe insula Jindo din Coreea de Sud, în partea de nord a Mării Chinei de Est. Acest fenomen este și motivul pentru care atunci când are loc, locuitorii zonei celebrează evenimentul. În urma despărțirii mării se formează un drum lung de aproximativ 3 kilometri.