VIDEO „Monstru marin” care trăiește în adâncurile oceanului, ieșit la suprafață: nu se știe motivul. Legendele marinărești au pornit de la această caracatiță gigant

VIDEO „Monstru marin” care trăiește în adâncurile oceanului, ieșit la suprafață: nu se știe motivul. Legendele marinărești au pornit de la această caracatiță gigant

Un calamar uriaș a fost descoperit mort pe o plajă din Cape Town, Africa de Sud, la câteva luni după ce un altul a fost adus de la kilometri distanță, în aproximativ aceeași zonă.

Utilizatorul de Twitter Tim Dee, adică cel care a găsit marți creatura marină cu aspect ciudat pe Scarborough Beach, a distribuit online fotografii în care se vede ochiul gigantic al calamarului colorat.

„Specie de calamar uriaș naufragiat pe plaja Scarborough în această dimineață”, a scris el.

calmar urias descoperit
Calamar uriaș descoperit în Cape Town, Africa de Sud

Creatura marină, care arată ca ceva ce ar fi pictat Salvador Dali, avea, de asemenea, și un ochi neobișnuit de mare. Ochii mari pot detecta mai bine lumina, inclusiv lumina bioluminiscentă, care este greu de găsit în adâncurile oceanului.

Calamarul anterior a fost găsit la doar câțiva kilometri în jos pe coastă și era într-o stare mult mai proastă decât acesta.

Ce se știe despre calamarul uriaș descoperit de utilizatorul de Twitter

Cunoscut sub numele de Architeuthis dux, calamarul are manta, opt brațe si doua tentacule mai lungi. Brațele și tentaculele sale reprezintă un procent uriaș din lungimea corpului.

De asemenea, calamarii prind prada cu tentaculele, strângând-o cu inele zimțate și apoi trăgând-o spre cioc.

Calamarul gigantic are, de asemenea, aripioare minuscule lângă partea din spate a mantalei, pe care le folosește pentru a se mișca.

Aceste creaturi locuiesc, de obicei, la adâncimi mari și respiră folosind două branhii mari aflate în interiorul cavității mantalei.

Primele imagini ale unui calamar uriaș în habitatul său natural au fost realizate de o echipă de cercetători japonezi în 2004.

Creaturile marine unice se găsesc în apropierea versanților continentali și insulelor din Oceanul Atlantic de Nord, în special Terranova, Norvegia, nordul Insulelor Britanice, Spania și insula oceanică Azore și Madeira, până la Atlanticul de Sud, Pacificul de Nord aproape de Japonia și sud-vestul Pacificului, în jurul Noii Zeelande și Australiei.

De altfel, multe legende marinărești sunt legate de această creatură marină, de-a lungul anilor, ea stârnind panică.