21 iun. 2022 | 11:25

BMW vrea să domine segmentul auto electric: investiție colosală în noua fabrică

ACTUALITATE
BMW vrea să domine segmentul auto electric: investiție colosală în noua fabrică

Uzina va construi componentele de bază pentru un nou tren de rulare electric, inclusiv rotorul, statorul, transmisia, invertorul și carcasa

BMW va investi 1 miliard de euro (1,05 miliarde de dolari) în fabrica sa din Steyr, Austria, până în 2030, pentru a permite dezvoltarea și producția de motopropulsoare electrice de următoarea generație începând din 2025, a anunțat producătorul de automobile într-un comunicat.

Suma include o investiție de aproximativ 710 milioane de euro în producție, a spus producătorul auto. Uzina va construi componentele de bază pentru un nou tren de transmisie electric, inclusiv rotorul, statorul, transmisia, invertorul și carcasa, pe două linii de asamblare.

BMW, precum și rivali precum Mercedes-Benz și Volvo investesc mult în sistemele lor de propulsie electrice, care sunt esențiale pentru păstrarea identității mărcii lor în tranziția către electrificare.

BMW se axează pe motoare electrice

„Bayerische Motoren Werke (Bavarian Motor Works) a reprezentat întotdeauna cele mai bune sisteme de propulsie de pe piață”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Automotive News Europe la începutul acestui an. „Obiectivul nostru clar este să ducem acest lucru în era transmisiei parțial și complet electrice.”

Fabrica a dezvoltat și construit motoare cu ardere pentru mărcile BMW și Mini de mai bine de 40 de ani.

„Anii de experiență și o bogată experiență în sistemul de propulsie fac din Uzina BMW Group Steyr locația ideală pentru mobilitatea durabilă a viitorului”, a declarat șeful de producție al BMW, Milan Nedeljkovic, în declarație.

Investiția va ajuta capacitatea anuală a uzinei să crească la peste 600.000 de unități, a spus BMW.

În prezent, o treime dintre dezvoltatorii din fabrică lucrează în e-mobility, practic aceasta va crește la 90% până la sfârșitul deceniului, a spus BMW.

Cu alte cuvinte, BMW produce motoare la fabrica sa din Dingolfing, Germania, dar producția din Austria va oferi producătorului auto o a doua locație unde să producă motoare.