31 mart. 2022 | 17:25

BMW a dezvăluit un nou model: când va fi lansat Alpina B4 Gran Coupe

ACTUALITATE
BMW a dezvăluit un nou model: când va fi lansat Alpina B4 Gran Coupe

Alpina a dezvăluit noul său B4 Gran Coupe ca un model mai practic, axat pe performanță.

Odată cu preluarea recentă de către BMW a companiei germane de tuning, care s-a specializat în modelele mărcii de ani de zile și definirea unui parteneriat puternic, „BMW” este acum inclus în numele său. Este, de asemenea, prima dată când B4 se bazează pe stilul de caroserie mai practic Gran Coupe, deoarece anterior a fost oferit doar în forme obișnuite de coupe și decapotabile.

Folosind un motor de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, B4 servește până la 488 CP și un cuplu de 730 Nm și, deși este puțin mai puțin puternic decât M4, care nu este disponibil ca Gran Coupe, oferă un cuplu cu 80 Nm mai mult, permițând un 0-100 mph timp de 3,5 secunde – ceea ce face mai rapid decât M4. De asemenea, are o viteză maximă de 300 de km pe oră.

B4 primește, de asemenea, o serie de alte modificări mecanice, nu în ultimul rând o configurație personalizată a suspensiei, inclusiv noi bare anti-ruliu față și o configurație personalizată cu arc și amortizor. Aceste modificări, împreună cu o cremalieră de direcție mai sportivă, urmăresc să „combine dinamica emoțională a condusului și turul confortabil”, spune Alpina.

alpina interior

Un model așteptat

În ceea ce privește designul, B4 primește o gamă de elemente revizuite, inclusiv un set de jante din aliaj marca Alpina, aici măsurând 20 de inch, învelite în anvelope de performanță Pirelli P Zero, care au fost dezvoltate direct cu Alpina.

Alte modificări includ noi bare de protecție cu un splitter față și un difuzor spate mai agresiv. Este disponibil și binecunoscutul pinstriping al lui Alpina, împreună cu finisaje de vopsea albastru și verde, care sunt exclusive ale mărcii. Evacuarea de performanță are și patru țevi ovale.

Alpina B4 Gran Coupe este disponibil pentru comandă acum, primele livrări fiind declarate pentru iulie. Prețurile din România nu au fost anunțate, dar modelul are un preț de la 91.800 EUR  în Germania.