BMW investește în eficientizarea mașinilor electrice: ce arată cel mai recent studiu

BMW investește în eficientizarea mașinilor electrice: ce arată cel mai recent studiu

Potrivit unui studiu realizat de BMW în cooperare cu TÜV Rheinland, emisiile ciclului de viață ale modelelor BMW iX3, BMW iX și BMW i4 sunt cu cel puțin o treime mai mici decât cele ale modelelor de motoare cu combustie.

Pentru a fi cât mai transparenți, bavarezii au anunțat rezultatele unui studiu cu TÜV Rheinland privind emisiile de CO2 ale vehiculelor bazate pe ISO 14040/44 (pentru managementul mediului, evaluarea ciclului de viață), din momentul în care începe etapa de extragere a materiei prime și până la reciclare.

Potrivit BMW, evaluarea a fost efectuată pentru 200.000 de kilometri de utilizare și se referă la emisiile de CO2 echivalente cu producția de energie a Germaniei, care este cu aproximativ 33 la sută mai mare decât cea a României. Aceasta înseamnă că, pentru piaţa locală, nivelul de emisii pe tot ciclul de viaţă pentru alimentarea cu energie din reţea este şi mai bun.

Rezultatele arată că emisiile ciclului de viață ale BMW iX3, BMW iX și BMW i4 sunt cu cel puțin cu o treime mai mici decât modelele BMW comparabile cu motoare cu ardere internă. În același timp, vehiculele electrice BMW emit cu două treimi mai puțin decât un BMW convențional de aceeași dimensiune atunci când folosesc energie regenerabilă.

BMW vrea să devină un brand „verde”

În acest caz, studiile au arătat că BMW iX3 are o amprentă cu 40% mai mică decât BMW X3 30i dacă este alimentat de la rețea și cu 67% mai mică dacă este alimentat cu energie verde. BMW iX are o amprentă cu 36% mai mică decât BMW X5 30d când este alimentat de la rețea și cu 66% mai mică decât BMW X5 30d când este alimentat cu energie verde. BMW i4 are o amprentă la sol cu ​​32% mai mică decât BMW Seria 4 420i atunci când este alimentat de la rețea și cu 64% mai mică atunci când este alimentat cu energie verde.

Rezultatele evaluării au la bază un proces de producţie eficient, bazat pe un set amplu de măsuri importante pentru protecţia mediului, care includ utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile în centrele de producţie din 2020, atingerea neutralităţii în ceea ce privește centrele de producţie proprii din 2021 prin măsuri suplimentare de compensare.

BMW Group urmăreşte procesul de producţie şi la nivel de furnizori. De aceea are angajamente directe cu furnizorii de celule de baterii pentru utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile în procesul de producţie şi investeşte constant în surse eficiente de materii prime, aşa cum sunt noile tehnologii pentru producţia oţelului şi aluminiului produs exclusiv cu energie solară.

Până în 2030, BMW Group urmăreşte să reducă emisiile de CO2 pe ciclul de viaţă cu 40%, cu reducerea cu 80% a emisiilor din producţie, 20% de la furnizori şi 50% în timpul utilizării. Urmărind principiile economiei circulare, BMW Group intenţionează să crească utilizarea de materiale reciclate de la 30%, cât este în prezent, până la 50% odată cu lansarea gamei de modele Neue Klasse încă din a doua jumătate a acestui deceniu.

Citește și:
Etichete: