Bilete de tren se scumpesc cu 20% la toți operatorii, de la 1 iulie

Bilete de tren se scumpesc cu 20% la toți operatorii, de la 1 iulie

Biletele de tren se vor scumpi cu 20% la toți operatorii, începând cu 1 iulie 2022, după ce compania CFR Călători a cerut majorări de prețuri pentru bilete în bugetul pentru 2022, ca urmare a creșterii prețurilor la energie. Decizia a fost luată de către Autoritatea Feroviară pentru toată piața.

Scumpiri ale biletelor de tren de la 1 iulie

Un bilet de tren CFR Călători la un tren Inter-regio de la București la Brașov costă în prezent aproape 50 de lei. După majorarea de la 1 iulie, va costa aproape 60 de lei.

Scumpiri similare vor fi aplicate și la operatorii privați. 

„Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022!

Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”, a scris Grindeanu, în 25 martie. 

El a precizat că demersul aparține conducerii CFR Călători pentru investiții și menentenanță.

CFR Călători a cerut majorarea pentru investiții

„Suntem conştienţi de necesitatea unor investiţii continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanţărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant şi pentru achiziţia de material nou”, a mai spus Grindeanu.

Tot în luna martie, ministrul Transporturilor afirma că proiectul de buget pentru CFR Călători prevede o scumpire a prețului la bilete cu 20%. Este prima scumpire din 2013.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a spus Grindeanu.

Citește și: