Ben Stiller îi va lua locul lui Jack Nicholson, în „The Shining”: ce știm, până acum, despre asta

Ben Stiller îi va lua locul lui Jack Nicholson, în „The Shining”: ce știm, până acum, despre asta

Ben Stiller se află, în acest moment, în discuții pentru a juca în viitoarea adaptare de scenă a lui Ivo van Hove, a clasicului horror, scris de Stephen King, „The Shining”, Piesa este programată pentru anul viitor.

În cazul în se confirmă, Stiller va juca rolul lui Jack Torrance, un scriitor aflat la început de drum și, pe deasupra, alcoolic în recuperare, care este angajat ca îngrijitor, în afara sezonului, într-un hotel istoric din Colorado. În trecut, Jack Nicholson a imortalizat personajul în filmul regizat de Stanley Kubrick, în 1980, „The Shining”, inspirat de cartea cu același nume, scrisă de Stephen King.

„Putem confirma că suntem în negocieri cu Ben Stiller cu privire la rolul lui în producția de teatru semnată de Ivo van Hove, The Shining, inspirată de Stephen King și adaptată de Simon Stephens, pentru West End”, a declarat un purtător de cuvânt al Sonia Friedman Productions, într-o declarație de presă. „Discuțiile sunt într-un stadiu incipient și, ca atare, nu putem confirma alte detalii, în acest moment”, a mai spus acesta.

Ben Stiller, de la comedie la horror

Aceasta nu ar fi prima incursiune în teatru pentru Ben Stiller, actor care este cunoscut pentru comedii ca „Zoolander” sau „Tropic Thunder”. El a cântat pe una din scenele de pe Broadway, în 2011, interpretând piesa „House of Blue Leaves” a lui John Guare, alături de Edie Falco și Jennifer Jason Leigh. Stiller și-a făcut debutul pe Broadway în producția originală din 1986.

Se așteaptă ca actorii ce vor juca în piesa de teatru „The Shining” să înceapă repetițiile în toamnă, pentru ca această să debuteze în ianuarie 2023. Producătorii Sonia Friedman și Colin Callender au spus că speră ca piesa să se mute, în cele din urmă, pe Broadway.

Se bănuiește că adaptarea de scenă a „The Shining” se va apropia destul de mult de cartea lui King, scrisă în 1977, spre deosebire de filmul lui Stanley Kubrick, pe care autorul aproape că l-a detestat.

Citește și: