Băiatul de 11 ani care a obținut cel mai mare scor IQ posibil: i-a învins pe Einstein și pe Stephen Hawking

Băiatul de 11 ani care a obținut cel mai mare scor IQ posibil: i-a învins pe Einstein și pe Stephen Hawking

Kevin Sweeney este singurul copil care a susținut testul IQ și a obținut cel mai mare scor posibil. Băiatul de 11 ani a obținut un scor IQ mai mare decât două dintre cele mai faimoase genii din lume: Einstein și Stephen Hawking

Kevin Sweeney a obținut un scor de 162 la testul său IQ, conform MSN. com. A fost invitat să se alăture Mensa, prestigioasa societate cu IQ ridicat. Copilul de 11 ani a susținut testul în Edinburgh, la Quaker Meeting House, pe 16 iulie. Tatăl său mândru a spus că rezultatul nu a fost o surpriză pentru ei, deoarece Sweeney a avut întotdeauna aptitudini de geniu.

Cel mai mare IQ din lume

Astfel, acest copil de 11 ani din Marea Britanie a reușit să bată cele mai mari minți care au trăit vreodată în lume. Scorul său de 162 l-a plasat printre primii 1 la sută din lume. Scorul IQ-ului fizicianului Hawking a fost de 160, iar Einstein, care nu a susținut niciodată un test, a fost, de asemenea, considerat a avea același nivel de IQ.

El a fost singurul copil care a susținut testul în acea zi. Vorbind despre experiența lui Sweeney la centrul de testare, tatăl său Eddie a declarat: „A obținut scorul maxim pentru cineva de vârsta lui. Nu au fost alți copii la test, ci toți adulți. Ne-am gândit că ar putea fi copleșit, fiind cu toți adulții, dar el vorbea cu toată lumea, foarte relaxat”.

Mândrul tată a spus că speră ca scorul la test să sporească încrederea copilului său: „Sperăm că acesta este un mare impuls pentru el. Viața are provocările ei pentru Kevin și vrem cu adevărat să-l ajutăm la maximizarea potențialului și să-i oferim orice oportunitate în viață”, a spus acesta.

Reamintindu-și reacția lui Sweeney la rezultatul testului, tatăl a spus: „Kevin alerga prin grădină când a obținut rezultatele. A însemnat mult mai mult pentru el decât ne-am imaginat că ar fi”.

Între timp, Eddie a susținut că nu au fost surprinși de rezultatele testelor. Ei au spus că a memorat tabelul periodic la vârsta de șase ani și a început să citească cu mult înainte de a începe școala primară.