Spune-mi ce fel de om ești, ca să-ți spun ce IQ ai. Trăsătura care vorbește despre inteligența ta: explicația cercetătorilor

Spune-mi ce fel de om ești, ca să-ți spun ce IQ ai. Trăsătura care vorbește despre inteligența ta: explicația cercetătorilor

De-a lungul timpului, oamenii au încercat, în nenumărate rânduri, să-și dea seama ce alte trăsături umane sunt strâns legate de IQ. Și iată că, acum, cercetătorii au venit cu o nouă explicație care pare destul de plauzibilă.

Se pare că gradul de generozitate al omului ar determina inteligența acestuia, sunt de părere oamenii de știință.

Conform rezultatelor unor studii recente, întreprinse de cercetători, persoanele inteligente ar fi semnificativ mai generoase decât cele care dispun de un IQ mai mic.

Studiul oamenilor de știință care a arată ce legătură există între IQ și filantropie

Un studiu, realizat pe 96 de persoane, a conclus că inteligența unui om ar fi strâns legată de gradul ei de a dărui celorlalți din ceea ce are.

Cercetătorii au spus că o persoană cu un IQ mai mare va fi mult mai conștientă de faptul că lucrurile materiale nu sunt atât de importante, pe termen lung, și în mod evident, mult mai utile atunci când sunt dăruite, ele având capacitatea de a face bine într-o situație punctuală, de moment.

Concret, un om inteligent va înțelege că banii își pierd din valoare dacă nu sunt rulați, mai ales în scopul binelui, ei devenind inutili dacă sunt păstrați „la saltea”, pe sistemul „banii vin și se duc”… însă binele va fi mereu ținut minte.

Tot o persoană inteligentă este cea care va realiza că binele se întoarce mereu, într-o formă sau alta, așadar ajutorarea celor care se află în situații critice este mereu o situație de tip win-win-win.

Același studiu a demonstrat, prin exemple practice că acei respondenți la studiu mai puțin inteligenți au avut tendința de a păstra pentru sine bunurile și banii.

Pentru a face distincția clară între unii și alții, cercetătorii i-au supus pe cei 96 de oameni la anumite jocuri din care au putut trage concluziile aferente.

Citește și: