06 sept. 2022 | 22:50

Avertismentul Rusiei: „Începe o furtună globală uriașă. Un război total a fost declarat împotriva noastră”

ULTIMA ORĂ
Avertismentul Rusiei: „Începe o furtună globală uriașă. Un război total a fost declarat împotriva noastră”

„Gradul de animozitate al adversarilor Rusiei este extraordinar”, a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov. Un război total a fost declarat împotriva Rusiei și este purtat în forme hibride în toate domeniile, a continuat Serghei Ryabkov.

Rusia, nou avertisment

„Gravitatea perioadei actuale nu trebuie subestimată”, a avertizat Ryabkov într-un interviu acordat marți revistei International Affairs.

„Un război total a fost declarat împotriva noastră. Este purtat în forme hibride, în toate domeniile”, a spus diplomatul, referindu-se, aparent, la ajutorul militar și financiar generos acordat Ucrainei de SUA, UE și alte țări pe fondul conflictului cu Rusia, precum și la sancțiunile dure impuse Moscovei de către Occident.

„Gradul de animozitate al adversarilor noștri – al dușmanilor noștri – este enorm, extraordinar”, a subliniat Ryabkov.

Moscova a avertizat în mai multe rânduri că ajutorul străin acordat Kievului nu face decât să escaladeze luptele din Ucraina și să pună Rusia pe un curs de coliziune cu blocul NATO condus de SUA.

Începe o furtună globală uriașă, avertizează Moscova

Cu toate acestea, adjunctul ministrului de Externe rus a reamintit că „Rusia a dovedit întotdeauna, de-a lungul istoriei sale, că trece cu onoare peste cele mai dificile încercări și iese din ele și mai puternică”. Potrivit lui Ryabkov, „acesta va fi cazul și de această dată”.

Pe de altă parte, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Occidentul nu și-a onorat promisiunea de a ajuta exporturile rusești de alimente și îngrășăminte să ajungă pe piețele globale, ridicând astfel posibile întrebări cu privire la angajamentul Rusiei față de un acord istoric privind cerealele încheiat cu Ucraina.

Lavrov a declarat că Occidentul nu a relaxat sancțiunile pentru a facilita Rusiei expedierea produselor sale agricole în străinătate. Moscova a considerat angajamentul ca fiind o parte esențială a acordului din iulie, negociat de Națiunile Unite și Turcia, pentru a pune capăt blocadei asupra exporturilor de cereale din porturile sudice ale Ucrainei și pentru a atenua criza alimentară globală iminentă.

„Colegii noștri occidentali nu fac ceea ce ne-a promis secretarul general al ONU”, a declarat Lavrov într-o conferință de presă la Moscova.

„Ei nu iau decizii pentru a elimina sancțiunile logistice care împiedică accesul liber al cerealelor și îngrășămintelor rusești pe piețele mondiale.”

Moscova spune că sancțiunile occidentale îngreunează organizarea transportului și asigurarea încărcăturilor sale, chiar dacă acestea nu vizează direct exporturile sale de alimente și îngrășăminte.