Avertisment Google urgent pentru toți utilizatorii Chrome: „eșecul de confidențialitate” uriaș

Avertisment Google urgent pentru toți utilizatorii Chrome: „eșecul de confidențialitate” uriaș

Google a fost acuzat că a colectat „în mod înșelător” date de la persoane care folosesc modul de navigare privată al Chrome. Gigantul tehnologic se confruntă cu un proces de confidențialitate pentru că nu a reușit să facă Incognito Mode la fel de anonim pe cât ar putea crede utilizatorii.

Modul incognito este conceput pentru a salva mai puține informații despre ceea ce faci online, ceea ce înseamnă că lucruri precum istoricul și cookie-urile nu sunt salvate așa cum se întâmplă de obicei, conform The Sun. Dar, potrivit procurorului general din Texas, Ken Paxton, Google a „indus în eroare” oamenii să creadă că au „un control semnificativ” asupra colectării datelor atunci când navighează în privat.

El spune că opțiunea Chrome este folosită de persoanele care cred că oferă confidențialitate pentru lucruri precum „vizionarea de site-uri web foarte personale care ar putea indica, de exemplu, istoricul lor medical, politica sau orientarea sexuală”.

Acuzația spre Google

„Sau poate, pur și simplu, vor să cumpere un cadou surpriză fără ca destinatarul cadoului să fie informat de un val de reclame direcționate”, adaugă el. „În realitate, Google colectează în mod înșelător o serie de date personale chiar și atunci când un utilizator a activat modul Incognito”.

Proprietarul Google Alphabet a negat afirmațiile, spunând că se bazează pe afirmații inexacte și pe afirmații învechite despre setările noastre: „Am integrat întotdeauna caracteristici de confidențialitate în produsele noastre și am oferit controale solide pentru datele de locație”, a spus un reprezentant.

„Contestăm cu tărie aceste afirmații și ne vom apăra cu fermitate pentru a clarifica recordul”, a adăugat acesta.

Cazul vine în momentul în care Texas, Indiana, statul Washington și Districtul Columbia au intentat procese separate împotriva Google, în ianuarie, în instanțele de stat, pentru ceea ce ei au numit practici înșelătoare de urmărire a locației care invadează confidențialitatea utilizatorilor.

Acesta este al cincilea proces al generalului Paxton împotriva Google. Cea mai recentă petiție modificată a acestuia adaugă modul Incognito la un proces anterior legat de geolocalizare împotriva companiei.

„Gigantul Big Tech încă lucrează din greu pentru a colecta și a monetiza locația și alte informații personale pe care utilizatorii încearcă să le păstreze private”, a spus el.

„Nu voi lăsa Google să reușească să-i înșele pe texani”.

Citește și: