Autoritățile ucrainene spun că tot mai mulți soldați ruși refuză să continue războiul și se predau

Autoritățile ucrainene spun că tot mai mulți soldați ruși refuză să continue războiul și se predau

Tot mai mulți soldați ruși refuză să continue războiul în Ucraina, potrivit unui anunț făcut miercuri de ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov. Oficialul mai spune că Rusia nu va mai putea lupta pentru mult timp, precum și că minciunile totale ale propagandei ruse încep să cadă. Mai multe informații, în rândurile de mai jos.

Autoritățile ucrainene: Tot mai mulți ruși refuză să continue războiul și se predau

Ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, susține, într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, că tot mai mulți soldați ruși refuză ofensiva militară în Ucraina și se predau armatei.

Totodată, oficialul mai spune că rușii încearcă să mențină cumva capacitatea de luptă a unităților lor, însă această misiune devine pe zi ce trece mai grea.

Între timp, în Rusia, rudele prizonierilor și ale persoanelor decedate ies la proteste într-un număr tot mai mare. „Minciunile totale ale propagandei ruse“ încep, de asemenea, să cadă, mai spune Reznikov.

„Inamicul se temea de contactul direct cu apărătorii ucraineni. Prin urmare, a trecut la tacticile criminale ale bombardării de la distanță a orașelor pașnice. Lovituri aeriene și rachete de pe teritoriul Rusiei și Belarusului asupra clădirilor rezidențiale și școlilor, bombardamente de la MLRS – acesta este comportamentul laș al celor care nu au onoare. Aceștia nu sunt militari – aceștia sunt teroriști, reprezentanți ai unui stat terorist. Și acesta este un stigmat de mult timp.

Inamicul a bombardat în mod ticălos pașnicul oraș Zitomir . Aceasta este o încercare, de frică, de a răzbuna finalizarea cu succes a misiunii de către brigada 95 din JFO. Ocupanții au vizat barăcile brigăzii și clădirile de locuințe din apropiere“, a scris ministrul Apărării din Ucraina, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Bilanț război Ucraina-Rusia. Câți morți sunt în ambele tabere. 352 de ucraineni au fost uciși, printre care 16 copii

„Cu siguranță vom câștiga“

În mesajul postat pe rețelele sociale, Reznikov a mai notat că este mândru de cei care își apără țara și își pleacă, totodată, capul pentru „cei care și-au dat viața“. Mai mult, acesta spune că Ucraina va ieși învingătoare la finele războiului cu Rusia.

„Acum, multe dintre orașele și satele noastre suferă de teroarea rusă, dar nu mai ales – Harkov, Mariupol și Herson. Aceasta este o altă dovadă că nu există nicio «lume rusească». Există o ideologie nazistă în fruntea unei fracțiuni de maniaci care încă dețin puterea în Rusia.

Și există cetățeni ucraineni care vorbesc diferite limbi, merg la diferite biserici și împreună au opus rezistență eroică în fața ocupanților ruși.

Și cu siguranță vom câștiga!

Ieri am avut o conversație lungă cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Chiar și armata americană cu experiență este uluită de profesionalismul apărătorilor noștri și de rezistența oamenilor noștri.

Cantitatea de ajutor pe care o primim este în creștere. Numărul țărilor care oferă această asistență este în creștere. Se alătură chiar și cei care considerau că e imposibil.

Noi tehnici de luptă au sosit deja în Ucraina și sunt în serviciu. Vor fi mai multe rachete și arme.

Europa se transformă în spatele nostru și asigură nevoi critice de apărare. Suntem în fruntea lumii libere.

Sunt mândru de toți cei care astăzi își apără casa de invazia rusă.

Îmi plec capul pentru cei care și-au dat viața.

După victorie, le vom onora memoria în așa fel încât, de-a lungul secolelor, ucrainenii să cinstească eroii din Gostomel, Herson, Cernigov, Sumi, Shchastia, Volnovaka, Harkov, Mariupol, Aktirka și alte orașe, așa cum ne cinstim trecutul eroic al strămoșilor.

Glorie Ucrainei! Slavă eroilor din Ucraina!“, a adăugat Alexei Reznikov.

Precizăm că în media din Ucraina au apărut informații și filmări care prezintă soldați ruși ce au început să se predea în masă, informează Nexta.