14 oct. 2022 | 10:10

Atac armat în SUA, soldat cu cinci victime: „O zi tristă şi tragică”

ULTIMA ORĂ
Atac armat în SUA, soldat cu cinci victime: „O zi tristă şi tragică”

Un bărbat înarmat a ucis, joi seara, cinci persoane, inclusiv un poliţist aflat în afara serviciului. Tragedia s-a petrecut în Raleigh, Carolina de Nord (SUA). Ulterior, atacatorul a fost prins de poliţiști. De asemenea, suspectul a rănit mai mulți oameni. Potrivit martorilor, individul avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj.

Atac armat în Carolina de Nord

Cinci persoane au fost ucise de un atacator care a deschis, joi seara, focul de-a lungul unei promenade din capitala Carolinei de Nord. Înainte de a fi încolțit într-o casă și arestat, bărbatul a fost urmărit ore în șir de oamenii legii. El a fost reținut în jurul orei 21:37, au declarat autoritățile. Identitatea și vârsta lui nu au fost dezvăluite.

„La aproximativ 20:00 (00:00 GMT, vineri), poliţia din Raleigh a raportat că a înconjurat un suspect într-o reşedinţă din zonă”, a transmis primarul Mary-Ann Baldwin într-o conferinţă de presă, în care a deplâns „o zi tristă şi tragică”.

Primele focuri au răsunat la scurt timp după ora 17:00 (21:00 GMT) pe o alee din acest oraş cu o populaţie de aproape 500.000 de locuitori, care este capitala Carolinei de Nord. Un contingent de forţe de ordine a fost desfăşurat în zonă pentru a-l găsi pe autorul atacului, a anunțat presa locală.

„L-am văzut trecând prin faţa casei mele, în grădină. Avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj”, a mărturisit un martor care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

„Trebuie să punem capăt acestei violenţe gratuite”

Din nefericire, atacuri armate se produc des în Statele Unite. În faţa acestui flagel „trebuie să facem mai mult”, a spus edilul Mary-Ann Baldwin, adăugând: „Trebuie să punem capăt acestei violenţe gratuite din America. Trebuie să reacţionăm la violenţa cu arme de foc. Sarcina noastră este imensă. Şi în seara asta doliul nostru este imens”.

Focul de armă a izbucnit în jurul orei 17.00, de-a lungul Neuse River Greenway, într-o zonă rezidențială la nord-est de centrul orașului, a explicat primarul din Raleigh. Ofițerii de la numeroase secții au invadat zona, închizând drumuri și avertizând locuitorii să rămână înăuntru în timp ce îl căutau pe trăgător.

Doar anul trecut, aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri cu arme de foc în SUA. Asta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri. Totuși, atacurile în masă sunt cele care marchează cel mai mult societatea americană, ilustrând discrepanța ideologică dintre conservatori şi progresişti referitor la modul în care pot fi prevenite astfel de tragedii.