15 mart. 2022 | 17:34

„Armata Rusiei, nepregătită pentru ceea ce o așteaptă în Ucraina“. Un general explică unde a greșit Putin strategia militară

ULTIMA ORĂ
„Armata Rusiei, nepregătită pentru ceea ce o așteaptă în Ucraina“. Un general explică unde a greșit Putin strategia militară

Un fost comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa desființează strategia militară a lui Vladimir Putin, explicând totodată unde a greșit liderul de la Kremlin. Generalul american Ben Hodges este de părere că armata rusă „se va sufoca“ în scurt timp în Ucraina, mai ales dacă Vestul se implică puternic în susținerea țării invadate la 24 februarie. Care este mutarea ce-l va costa totul pe Putin?

„Rusia nu este pregătită pentru ceea ce o așteaptă în Ucraina“

Generalul american Ben Hodges, fost comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, a declarat că Rusia nu va mai putea susține pentru mult timp războiul din Ucraina, ba chiar „se va sufoca“ dacă Vestul se implică puternic în susținerea țării invadate la ordinul lui Vladimir Putin, relatează news.com.au.

Mai mult, fostul comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa a publicat o teorie conform căreia Rusiei îi lipsesc trei lucruri pentru a continua invazia în Ucraina.

„Le lipsesc cele trei lucruri: nu au timp, nu au trupe și cred că nu au nici suficientă muniție. În aproximativ 10 zile, după calculele mele, Rusia se va sufoca, ceea ce înseamnă că nu vor putea să continue atacurile“, a scris Hodges.

Generalul american a ținut să puncteze că, pentru un astfel de final, forțele vestice nu doar că trebuie să continue, ci să accelereze livrarea de echipament militar către Ucraina, pentru ca țara condusă de Volodimir Zelenski să se poată împotrivi bombardamentelor lansate de Rusia.

Citește și: „Occidentul a făcut o greșeală teribilă când l-a lăsat pe Vladimir Putin să scape după ce a anexat Crimeea în 2014“. Cine face declarațiile

Un general explică unde a greșit Vladimir Putin

Fostul comandat a mai spus că, dacă ceva dramatic diferit nu se va întâmpla în următoarea perioadă, Rusia se va sufoca în Ucraina „în aproximativ 10 zile“.

„Deci, în aproximativ 10 zile, după evaluarea mea – și asta presupunând că noi, Occidentul nu numai că vom continua, ci și accelera furnizarea capacităților de care au nevoie ucrainenii pentru a distruge artileria rusă cu rază lungă și lansatoarele de rachete – presupunând că facem asta, atunci cred că în următoarele 10 zile Rusia va înceta ostilitățile“, a mai spus Ben Hodges.

„Asta înseamnă că nu vor putea continua atacul. Deci este un fel de cursă, de fapt. Dacă le oferim ucrainenilor suficient de mult timp pentru a face față Rusiei până când aceasta va ajunge la punctul culminant, atunci, în opinia mea, dacă nu se întâmplă ceva dramatic diferit, războiul se va încheia în 10 zile“, a concluzionat el.

Ben Hodges a servit într-o varietate de posturi de stat major, inclusiv instructor de tactică, ultima sa misiune militară fiind ca general comandant al Armatei SUA în Europa (Wiesbaden, Germania) din 2014 până în 2017.