Aproape jumătate din gospodăriile din România au o pisică sau un câine. Mars le face viața mai frumoasă [P]

Aproape jumătate din gospodăriile din România au o pisică sau un câine. Mars le face viața mai frumoasă [P]

Mulți români au deja în grijă un prieten patruped, dar numărul celor care au adoptat un animal de companie a crescut considerabil în perioada pandemiei, arată un raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare. 10% dintre români au adoptat o pisică pentru prima oară de la începutul pandemiei, iar 5% un câine.

De asemenea, aproape jumătate (47%) dintre familiile din România care aveau deja o pisică și 42% dintre cele care aveau deja un câine înainte de pandemie au adoptat încă un animal de companie după starea de urgență instituită la începutul pandemiei COVID-19. Bazându-se pe date științifice, Mars și-a propus să contribuie la demersul de educare și informare pe tema responsabilității oamenilor față de animalele de companie. Lider în producția de mâncare pentru animale, compania  promovează adopțiile din adăposturi și încurajează companiile și organizațiile să faciliteze prezența prietenilor blănoși la birou.

Responsabilizarea proprietarilor de animale de companie

Deși tendința de a adopta un animal de companie, observată în ultimii doi ani, este încurajatoare,  foarte multe animale de companie sunt în continuare abandonate în adăposturi. De aceea, Mars – alături de brandul PEDIGREE® – își continuă misiunea de a ajuta fiecare animal de companie să își găsească o familie iubitoare.

De aseamenea, Mars derulează în România în fiecare an campania Ajută animalele din adăposturi și marchează întotdeauna Ziua Mondială a Animalelor de Companie, pe 4 octombrie.

Cumpărând orice produs Pedigree, Whiskas, Sheba, Perfect Fit, Cesar sau Dreamies în perioada  septembrie-noiembrie, fiecare cumpărător poate contribui la o viață mai bună a animalelor fără stăpân. În 2021, prin această campanie, Mars a donat mai mult de 55 de tone de mâncare de animale adăposturilor din România”, a declarat Gina Ciubotărașu, Activation Lead Mars Europa Centrală.

Cu animalul de companie la birou

Timpul petrecut alături de animalul de companie aduce numai beneficii. Este un lucru cunoscut și demonstrat de specialiști. Iar acest timp s-ar putea prelungi cu orele petrecute la birou, acolo unde angajatorii înțeleg aceste beneficii și permit prezența animalelor de companie în spațiile de lucru. Rezultatul: o atmosferă mai relaxată la birou și un animal de companie fericit alături de stăpânul său. Există și studii care au demonstrat că cei care dețin animale de companie leagă prietenii mult mai ușor (Wood et al 2015).

La Mars, prietenii blănoși sunt bineveniți la birou de mai mulți ani, iar compania a decis să vorbească despre această experiență pentru a-i inspira și pe alții. Un sondaj realizat de Mars Petcare, divizia de mâncare pentru animale, arată că spațiile de birouri prietenoase cu animalele de companie atrag și rețin mai mulți angajați la birou. Iată de ce facilitățile pentru animalele de companie oferite de angajatori vor conta din ce în ce mai mult pentru angajați, atunci când își aleg un loc de muncă.

Cei interesați de această tendință, relativ nouă în România, pot afla mai multe despre ce înseamnă un birou pet-friendly accesând acest toolkit creat și pus la dispoziție de Mars:  www.bettercitiesforpets.com.

“Adopțiile animalelor de companie, educarea oamenilor și susținerea afacerilor pentru implementarea facilităților pet-friendly sunt modul nostru de a contribui la crearea unei lumi mai bune pentru animalele de companie. Sunt prietenii care ne aduc atât de multă iubire și bucurie în viețile noastre”, a declarat Zuzana Losakova, Corporate Affairs Director în cadrul Mars Europa Centrală.

Cu animalul de companie în oraș

Mars și-a propus să creeze spații pet-friendly nu doar în birouri, ci și în spațiile urbane, acolo unde animalele de companie își însoțesc adesea proprietarii.  Astfel, compania va contribui, alături de comunitățile în care activează, la crearea unor zone speciale pentru căței la intrarea în magazine, mall-uri sau restaurante, dar și la suplimentarea zonelor special amenajate pentru căței în parcuri.

La Mars, credem în posibilitatea de a crea orașe prietenoase cu animalele de companie. Prin inițiativele și obiectivele pe termen mediu și lung, având o atitudine proactivă, vrem să fim o inspirație pentru companii, organizații și oameni, pentru a crea o infrastructură mai bună pentru animalele de companie”, a declarat Amis Allushi, Petcare Portfolio lead în cadrul Mars Europa Centrală.