Apple TV+ pregătește un nou serial: ce știm despre Shining Girls

Apple TV+ pregătește un nou serial: ce știm despre Shining Girls

Elisabeth Moss joacă rolul unei femei care se confruntă cu traume profunde în viitorul serial Apple TV+, Shining Girls.

Bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Lauren Beukes, Shining Girls îl urmărește pe Kirby Mazrachi, un reporter din Chicago care a supraviețuit unui atac brutal doar pentru a descoperi că realitatea ei se schimbă în timp ce își vânează atacatorul. Când Kirby află că o crimă recentă oglindește propriul ei caz, ea colaborează cu reporterul experimentat, dar tulburat, Dan Velazquez, pentru a descoperi identitatea atacatorului ei. Pe măsură ce își dau seama că aceste cazuri reci sunt legate, propriile lor traume personale și realitatea încețoșată a lui Kirby îi permit atacatorului ei să rămână cu un pas înainte.

„Trauma lui Kirby are de-a face cu faptul că ea nu poate ști niciodată exact cine a fost parte din atacul ei și asta o înnebunește”, a spus Moss. „Nu este genul persoanei. Este faptul că ea nu poate ști niciodată cine a fost și el a scăpat și ea a trăit și cine este această persoană? Deci, dacă a existat o persoană care te-a atacat, care încă se plimba… Ceea ce încercam să fac era să mă pun în acel spațiu în care te-ar înnebuni asta. Apoi adună peste asta această realitate în continuă schimbare, îngrămădită peste această lume care se schimbă complet tot timpul în jurul tău și nu știi de ce se întâmplă asta.”

Kirby își găsește un aliat în reporterul Dan Velazquez, care nu doar îi oferă ajutor pentru a căuta persoana care a agresat-o, ci și un spațiu sigur.

Un serial interesant

„Ceea ce personajul lui Wag, Dan, reprezintă pentru Kirby și pentru serial este – fără a intra în prea multe și a merge prea departe în a strica ceva – prima persoană care este la fel de interesată de asta ca și ea”, a spus Moss. „El este prima persoană care vede că există aceste crime, care vede că se întâmplă ceva și este la fel de interesată să urmărească asta ca și ea. Și el este prima persoană care nu crede că e nebună. Nu este încă atât de sigur ce se întâmplă exact, dar o ascultă. Cca victimă a traumei, să fii ascultat este atât de important. Și asta este ceea ce Dan aduce în lumea lui Kirby, ceea ce cred că este cu adevărat important.”

Moss este cunoscut pentru interpretarea personajelor care se confruntă cu traume și probleme grele, în special în The Handmaid’s Tale de pe Hulu. Dar vrea ca toată lumea să știe că i-ar plăcea să se ocupe de ceva mai ușor.

„Da, aș face”, a spus ea despre interesul ei pentru a juca într-o comedie romantică. „Și acestea sunt genurile de filme pe care de fapt îmi place foarte mult să le văd. Deci da, absolut. Ca actor, trebuie să recunosc, îmi place munca mai dramatică. Mă simt mai provocat de asta. Și oricât de nebun ar suna, este mai distractiv pentru mine, dar mi-ar plăcea să fac un fel de comedie sau comedii romantice, care sunt genurile mele preferate.”

Serialul va avea premiera pe 29 aprilie.