Ce se va întâmpla în continuarea romanului Handmaid’s Tale

Ce se va întâmpla în continuarea romanului Handmaid’s Tale

Margaret Atwood, scriitoarea bestseller-ului Handmaid’s Tale, publicat inițial în 1985, a anunțat că lucrează la o continuare a poveștii și că se va numit The Testaments.

Acțiunea cărții Handmaid’s Tale se petrece într-un viitor apropiat în New England, un stat totalitarist care seamnănă mult cu o teocrație, forma de guvernământ în care Dumnezeu sau o zeitate este recunoscut ca fiind conducătorul civil suprem al statului. Astfel, o mână de oameni au reușit să dea jos guvernul democratic al Statelor Unite și să instaureze un sistem totalitarist invocând voia lui Dumnezeu de fiecare dată când era convenabil.

Opera lui Atwoodd a fost ecranizată în 1990, însă acesta a devenit populară abia acum, după ce a fost adaptată pentru micul ecran. Serialul Handmaid’s Tale a fost popular atât în rândul criticilor, cât și în rândul spectatorilor și, drept urmare, serialul a primit și un al doilea sezon, o poveste nouă, imaginată doar de scenariștii serialului.

Dacă ai urmărit serialul și ți-a plăcut atunci vei fi încântat să aflii că se lucrează și la sezonul trei. The Testaments nu va spune aceeași poveste pe care o vezi în sezonul doi al Handmaid’s Tale. Acest nou roman va fi narat de trei femei, însă nu știm dacă una din naratoare va fi și Offred (personajul principal din primul roman). Noul roman ar trebui să fie lansat în septembrie 2019.

Probabil că Atwood a fost convinsă să scrie o continuare și de succesul de care s-a bucurat prima carte prin prisma serialului lansat în 2017. Ea mai spune că pentru următoarea carte, la fel ca și în cazul primei cărți, se va inspira din realitate și din ceea ce se întâmplă în lume în prezent.

Ficțiunea se întâlnește cu realitatea în SUA. Au început să apară grupuri de femei care protestează îmbrăcate cu pelerine roșii și cu bonete albe (costumul clasic de handmaid) împotriva numiri judecătorului Brett M. Kavanaugh în funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA. Ele au protestat astfel deoarece îl consideră pe Kavanaugh un extremist care „lua drepturile femeilor. Este anti-avort, anti-sănătate și anti-femei”.

Citește și:
Sursa: Quartz