08 nov. 2022 | 18:09

Anunțul lui Bill Gates, miliarde de dolari gratis, pentru oamenii de rând: cine se îmbogățește din mila magnatului, cum pot fi luați banii degeaba

ACTUALITATE
Anunțul lui Bill Gates, miliarde de dolari gratis, pentru oamenii de rând: cine se îmbogățește din mila magnatului, cum pot fi luați banii degeaba

Miliardarul Bill Gates nu mai are nevoie de nicio prezentare. Probabil că nu e persoană de pe această planetă care să nu fi auzit niciodată despre el, fie datorită faptului că este putred de bogat, fie în urma amprentei pe care a lăsat-o în urme la Microsoft, fie drept consecință a numeroaselor sale acte de caritate.

Ei bine, despre aceste acte de caritate urmează să vorbim și noi, în rândurile de mai jos. Magnatul Bill Gates și soția sa sunt atât de implicați în a contribui financiar la numeroase cauze, încât au fondat și o fundație foarte populară împreună. Chiar dacă cei doi s-au separat de curând și au divorțat, continuă să facă o echipă în această fundație, iar cel mai recent proiect al lor face deja înconjurul publicațiilor media din întreaga lume.

Este vorba despre un proiect extrem de generos al miliardarului american, în urma căruia numeroși oameni din mai multe colțuri ale lumii vor fi sprijiniți financiar.

Se pun la bătaie 1,4 miliarde de dolari. Banii se dau ca donație de la Bill Gates și de la fosta nevastă

Concret, Bill Gates și fosta sa soție, Melinda Gates, pun la bătaie nu mai puțin de 1,4 miliarde de dolari, bani oferiți cu titlu de donație de către fundația celor doi. Ce se va întâmpla cu banii, unde vor ajunge ei? Bună întrebare! De-abia acum urmează partea interesantă. Impresionanta sumă este destinată sprijinirii micilor fermieri din Asia și Africa, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să facă față provocărilor apărute ca urmare a schimbărilor climatice.

Aceste schimbări climatice sunt o realitate, și încă una foarte dură ce poate avea consecințe devastatoare asupra omenirii în general, dacă nu se iau măsuri radicale din timp, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, stoparea poluării etc.

Chiar și dacă am reuși să avem un comportament exemplar față de mediu, tot este deja prea târziu să punem capăt schimbărilor ce deja au apărut.

Pentru acestea, dar și pentru altele iminente, fermierii din întreaga lume trebuie să fie pregătiți, să știe ce trebuie să facă, deoarece de ei depinde dacă milioane sau miliarde de oameni vor avea ce să pună pe masă. Astfel, Gates cu această donație vine în sprijinul fermierilor, sperând că fondurile despre care vorbim se vor dovedi a fi utile în pregătirea lor pentru agricultura viitorului.