24 sept. 2022 | 07:25

Anunț trist din partea Apple: ce se întâmplă cu prețurile de pe App Store

ACTUALITATE
Anunț trist din partea Apple: ce se întâmplă cu prețurile de pe App Store

Apple a anunțat că va crește prețurile în App Store în mai multe teritorii – inclusiv în fiecare țară care utilizează euro.

Excepția o constituie Regatul Unit în prezent.

Conform unei actualizări împărtășite cu dezvoltatorii, care nu a oferit o explicație pentru creșterea iminentă a prețurilor, Apple a spus că mutarea va afecta toate nivelurile graficului său de prețuri App Store în următoarele zone: Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam și toate teritoriile care utilizează moneda euro.

Când modificările de preț intră în vigoare pe 5 octombrie, articolele din App Store cu prețul anterior de 0,99 EUR vor crește, de exemplu, la 1,19 EUR, în timp ce aplicațiile care costau anterior 9,99 EUR vor crește la 11,99 EUR. Dezvoltatorii App Store care oferă abonamente vor avea totuși opțiunea de a păstra prețurile pentru abonații existenți.

App Store mai scump

În urma știrilor de astăzi, criticul vocal al App Store și CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a condamnat această mișcare pe Twitter, scriind: „Acest lucru evidențiază puterea de monopol a prețurilor a Apple și, de asemenea, practica lor rar discutată de a fixa raportul prețurilor aplicațiilor în diferite regiuni: dezvoltatorii aleg prețul din SUA, apoi Apple stabilește unilateral prețul în toate celelalte teritorii.”

„Comparați cu Steam și Epic Games Store”, a continuat Sweeney, „unde dezvoltatorii își aleg propriile strategii regionale de preț ca răspuns la concurența locală și la condițiile de piață diferite în categoriile specializate de jocuri și aplicații”.

Epic, desigur, rămâne într-o luptă juridică dezordonată cu Apple cu privire la practicile sale din App Store, după ce producătorul de iPhone a blocat distribuirea Fortnite pe dispozitivele sale – o mișcare pe care a făcut-o după ce Epic a ocolit în mod deliberat mecanismele de plată din App Store mandatate prin contract în cadrul aplicației sale Fortnite iOS. Epic a lansat apoi un dosar antitrust împotriva Apple, dar nu a reușit să demonstreze că acesta din urmă deținea un monopol, așa cum este definit de legile antitrust. Apelurile urmează să fie audiate luna viitoare.