Android 12L, pe tablete și dispozitive pliabile: când se va întâmpla „minunea”

Android 12L, pe tablete și dispozitive pliabile: când se va întâmpla „minunea”

Când a anunțat Android 12L beta, în octombrie, Google a promis că software-ul disponibil pentru ecranele generoase ca dimensiune va fi gata la începutul acestui an.

Compania introduce oficial Android 12L, pe care îl descrie drept „o actualizare a Android 12, cu funcții care vor face tabletele și telefoanele pliabile mai simplu și mai ușor de utilizat”. Într-o postare pe blog-ul oficial, vicepreședintele de inginerie al Android a spus că 12L va veni cândva mai târziu, în acest an, „cu actualizări planificate de la Samsung, Lenovo și Microsoft”.

Ce aduce nou Android 12L, pentru tablete și telefoane fold

Asta ar putea însemna că dispozitive precum Galaxy Z Fold, Z Flip și Surface Duo vor primi noua interfață, care ar trebui să aducă funcții ca „home screen” și blocare optimizată pentru afișaje mai mari. Va exista, de asemenea, un nou sistem de notificari, dispus pe două coloane, o nouă bară de activități pentru multitasking, mai ușor de utilizat și alte modificări care se optimizează mai bine pe tablete și pliabile.

După cum a subliniat, de asemenea, și Sam Rutherford, când a testat Android 12L beta, deși unele dintre aceste completări sunt destul de convingătoare, unele, cum ar fi bara de activități, au anumite limitări. Poate afișa doar cinci aplicații simultan, de exemplu – iar asta în ciuda faptului că are mult spațiu pe fiecare parte pentru mai multe pictograme care ar putea fi redate în același timp.

Pe baza unei capturi de ecran pe care Google a împărtășit-o, există șase pictograme pe bara de activități.

Android s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu multe critici, fiind acuzat că sistemul lor de operare că ar fi destul de neintuitiv, în ceea ce privește tabletele, fapt care duce la o lipsă de competiție reală cu iPad-urile de la Apple.

Rămâne de văzut dacă noile update-uri vor reuși să se înscrie în cursă.

Conform a ceea ce știm până acum, „minunea” se va întâmpla cândva, anul acesta, însă o dată exactă de lansare nu este cunoscută.

Citește și: