Anchetă în urma morții unui primar, după ce edilul a fost bătut de un viceprimar dintr-o comună din Brașov

Anchetă în urma morții unui primar, după ce edilul a fost bătut de un viceprimar dintr-o comună din Brașov

Un primar din județul Brașov a murit după ce a fost bătut de un viceprimar și un consilier local. Poliția a deschis o anchetă pentru lovituri cauzatoare de moarte. După ce s-a certat cu cei doi angajați ai instituției, aflați toți în stare de ebrietate, edilul a primit o „bătaie soră cu moartea“, ajungând de urgență la spital. Mai multe detalii, în continuare.

Anchetă în urmă morții unui primar din Brașov

Poliția a deschis o anchetă în cazul morții unui primar din județul Brașov, care a fost bătut cu brutalitate de un viceprimar și un consilier local. În urmă cu câteva zile, edilul s-a certat cu cei doi angajați ai primăriei, iar în urma scandalului s-a ajuns la bătaie. Primarul din comuna Jibert a fost transportat la spital, acolo unde a și murit după câteva zile. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Edilului din comuna brașoveană Jiber i-a fost aplicată o „bătaie soră cu moartea“, care l-a lăsat cu câteva coaste rupte, potrivit unor surse din anchetă. Iancu Boeriu a ajuns de urgență la Spitalul Județean Brașov, unde a decedat pe data de 30 martie.

Cei trei angajați ai primăriei au petrecut la ferma unuia dintre ei și au băut peste măsură, după care au mers acasă la consilierul local, unde voia bună s-a transformat în ceartă și, ulterior, în agresiune.

Citește și: Un pacient a luat foc în timpul operației la spitalul Județean din Timișoara

Edilul a fost bătut de viceprimar și un consilier local

Iancu Boeriu a suferit leziuni foarte grave, în urma cărora ar fi survenit decesul, spun sursele. Primarul s-a născut pe 16 aprilie 1957, la Rupea. Acesta urma să își sărbătorească peste două săptămâni ziua de naștere și avea doi băieți, iar de curând devenise și bunic.

Trupul neînsuflețit al primarului a fost dus la Medicină Legală pentru autopsie și se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările exacte în care a survenit decesul. Familia și apropiații îl vor conduce sâmbătă pe ultimul drum.

Inițial, dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, însă în cauză a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Citește și: