ANAF schimbă regulile privind controalele și sancțiunile: mici evazioniști, rugați cu „vorba bună” să-și achite taxele

ANAF schimbă regulile privind controalele și sancțiunile: mici evazioniști, rugați cu

Persoanele care ar putea desfășura o formă de mică evaziune în România vor beneficia din partea ANAF de o atitudine bazată pe prevenție, nu neapărat pe sancțiuni dure sau controale.

Noul președinte al Fiscului a punctat în mai multe rânduri faptul că el consideră necesară concentrarea forțelor asupra marilor evazioniști din țară.

“Recunosc că resursele ANAF-ului sunt limitate şi de aceea trebuie să direcţionăm controalele acolo unde este marea evaziune fiscală. Nu voi permite ca în timpul actului de control să se producă abuzuri. ANAF este o instituţie integră şi este anormal ca din cauza câtorva inspectori care şi-au pierdut reperele morale să fie aruncată o anatemă asupra întregii instituţii. Voi acţiona foarte ferm împotriva celor care nu vor respecta codul de etică al inspectorului fiscal”, a afirmat preşedintele ANAF.

Acum, noul șef al Fiscului își întărește poziția. Spune că nu vrea să alerge după profesori sau manichiuriste

”Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau să alerg după o manichiuristă care lucrează 8 ore la salon și poate mai lucrează la două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenție, pe programe de informare”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș, în emisiunea Talk News de la PROFIT NEWS TV.

Asupra micii evaziuni se va aplica o atitudine mai mult bazată pe prevenție. Oficialul consideră că e de datoria profesorilor să se conformeze voluntar la prevederile fiscale, să-și achite dările către stat în conformitate cu veniturile câștigate din activitățile independente de meditații și astfel să ofere un exemplu și elevilor lor.

”Sunt acțiuni de prevenție, eu cred foarte mult în prevenție, degeaba mă duc astăzi și îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă așa ceva. Vrem ca acel individ, societăți care sunt obișnuite să facă evaziune fiscală, să înțeleagă că nu se mai poate”, a mai spus el.

Citește și:
Etichete: