ANAF îți întinde o mână de ajutor, ca să nu te mai amendeze: măsura Fiscului la care nu se aștepta niciun român

ANAF îți întinde o mână de ajutor, ca să nu te mai amendeze: măsura Fiscului la care nu se aștepta niciun român

Agenția Națională de Administrare Fiscală este recunoscută în România mai ales pentru amenzi și cozile interminabile la ghișee. Pe partea de digitalizare s-au făcut câteva progrese, dar foarte mulți români întâmpină acum probleme în a îmbrățișa Spațiul Privat Virtual și a completa declarații în format digital.

În contextul în care declarația unică reprezintă o sursă semnificativă de stres pentru românii care trebuie să o completeze, oficialii ANAF s-au gândit să organizeze niște cursuri prin care să explice toată metodologia din spate. Este vorba de niște webinarii detaliate într-un comunicat de presă trimis în urmă cu puțin timp. Acestea vor începe chiar în această săptămână.

ANAF te ajută să completezi declarația unică

Noua practică ANAF pare să fie una pe termen lung, vor mai fi organizate webinarii și în viitor, dar la această oră, discutăm doar de cursuri care vizează completarea și depunerea declarației unice pentru mai multe tipuri de contribuabili.

ANAF a dezvoltat un nou serviciu electronic, seminarii web, care va fi pus la dispoziția contribuabililor începând cu luna mai 2022. Prin intermediul acestui serviciu, unitățile fiscale vor susține sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes”, scrie în comunicatul precizat.

În această lună, mai 2022, webinariile sunt dedicate persoanelor fizice, cele care întâmpină cele mai mari probleme în completarea respectivelor documente online. Programul poate fi văzut mai jos, iar cursurile se desfășoară prin site-ul web al ANAF, folosind această adresă. Începi prin a apăsa pe butonul ”Mă înscriu” din partea dreaptă.

  • 11 mai 2022 (10:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru venituri din activităţi agricole;
  • 13 mai 2022 (12:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru veniturile din profesii liberale;
  • 16 mai 2022 (14:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru venituri din prestarea activităţilor de înfrumuseţare/întreţinere corporală;
  • 17 mai 2022 (14:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru venituri din activităţi independente;
  • 18 mai 2022 (14:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru veniturile obţinute din meditaţii particulare;
  • 19 mai 2022 (10:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru veniturile din activităţi comerciale;
  • 20 mai 2022 (11:00) – Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru veniturile din investiţii.

Seminariile viitoare ale ANAF le vei putea accesa din meniul site-ului ANAF, la secțiunea Asistență Contribuabili, după ce ai făcut click pe Servicii oferite contribuabililor și ai accesat ”Întâlniri cu contribuabilii”.

Citește și: