Lucian Heiuș a fost numit președinte al ANAF. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial

Lucian Heiuș a fost numit președinte al ANAF. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are un nou președinte. Este vorba despre Lucian Heiuş, decizia fiind semnată de premierul României, Nicolae Ciucă. Politicianul îi ia locul Mirelei Călugăreanu, care a fost numită în conducerea Curții de Conturi, potrivit unui ordin apărut în Monitorul Oficial (MO).

Lucian Heiuș este noul președinte al ANAF

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a desemnat, joi, 5 mai, pe Lucian Ovidiu Heiuș președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu rang de secretar de stat. Vestea a fost anunțată de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Lucian Ovidiu Heiuș, secretar de stat la Ministerul de Finanțe, a fost numit azi șef ANAF. Premierul a semnat numirea”, a declarat Dan Cărbunaru, pentru Economedia.

A primit sarcini foarte clare de la Nicolae Ciucă

Noul director ANAF are sarcini foarte clare de la Nicolae Ciucă. Potrivit premierului, principalul obiectiv al lui Lucian Heiuș este „creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm”.

„Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut. Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a exprimat șeful Executivului.

Cine este Lucian Heiuș, noul director ANAF

Lucian Heiuș este fost deputat PNL de Hunedoara (2016-2020), considerat un bun cunoscător al sistemului fiscal datorită activității din Ministerul Finanțelor și direcţiile de Finanţe Publice Hunedoara şi Timiş. Politicianul are reputația unui personaj reținut, care a evitat scandaluri și controverse publice.

Din CV-ul său reiese că a fost director general la SC Uzina Mecanică Orăștie, o companie din industria militară. Heiuș a avut „atribuții generale de management și specifice în domeniul producției de armament”, se arată pe site-ul Camerei Deputaților.

Este de profesie inginer

De profesie inginer, Lucian Heiuş a lucrat în sectorul privat până în anul 2005, ulterior, având mai multe funcţii de conducere în direcţiile de Finanţe Publice Hunedoara şi Timiş. Acesta a absolvit Facultatea de Mecanică din Institutul Politehnic Cluj şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial de la Universitatea Dimitrie Cantemir din Capitală.

Citește și: