Amendă de 10.000 de lei pentru un gest pe care l-ai văzut de o sută de ori: ce a făcut un taximetrist

Amendă de 10.000 de lei pentru un gest pe care l-ai văzut de o sută de ori: ce a făcut un taximetrist

În timp ce un procent important din populația României încearcă să întindă o mână de ajutor refugiaților din Ucraina, un taximetrist din București a încercat opusul. Nu a durat mult până când gestul său aparent banal, o constantă în Capitală, l-a costat 10.000 de lei.

Trei refugiați din Ucraina au încercat să se urce într-un taxi din București. Din virtutea inerției, în loc să pună ceasul, taximetristul a încercat să negocieze cursa. Așa a făcut toată viața lui, așa fac aproape toți prietenii lui. De această dată, însă, gestul nu a mai trecut neobservat, iar faptul că nu a folosit ceasul și a încercat să umfle prețul l-a costat nu mai puțin de 10.000 de lei, sub forma unei amenzi de la Poliția Comunitară.

O amendă fabuloasă și multe mai mici pentru taximetriștii din București

Taximetristul care a fost amendat cu 10.000 de lei nu este însă o excepție, în contextul în care mai mulți ucrainieni au ajuns în București în această săptămână. Un coleg de-al lui a fost amendat cu 500 de lei după ce a refuzat, pur și simplu, să transporte la hotel o familie de ucrainieni.

Conform Poliției Locale a Capitalei, marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către zone sigure, oportunitatea de face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi care a decis să-şi ofere serviciile. Șoferul a vrut să efectueze o cursă la mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unei sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei.

Ghinionul lui a fost că gestul aparent banal a fost surprins de către polițiștii locali. Când aceștia au observat că trei refugiați ucrainieni s-au urcat în mașină, iar lampa de taximetru fusese dezactivată, iar aparatul de taxat, scos din funcțiune, a urmat amenda. Nu mai puțin de 10.000 de lei trebuie să plătească taximetristul, pe lângă faptul că autorizația taxi i-a fost reținută. Cel de-al doilea taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat să efectueze o călătorie, a dispus reținerea certificatului profesional.