Ambițiile fabuloase ale lui Elon Musk: cum convinge investitorii că va face minuni la Twitter, cum strânge bani

Ambițiile fabuloase ale lui Elon Musk: cum convinge investitorii că va face minuni la Twitter, cum strânge bani

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, iar cea mai recentă ambiție a sa implică să pună mâna pe Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari. Acei bani nu au venit însă din buzunarul propriu, ci de la un grup semnificativ de investitori care au trebuit convinși de beneficiile acestui pas.

Pentru a strânge banii necesari achiziției Twitter, Elon Musk a organizat o întâlnire cu mai mulți potențiali investitori. Redactorii New York Times au obținut particularitățile prezentării susținute de șeful Tesla și SpaceX. Practic, au aflat planurile pe care le are Musk pentru viitor rețelei sociale de microblogging. Deși este dificil de estimat la această oră mecanismul pe care îl va folosi pentru materializarea ambițiilor sale, previziunile miliardarului sunt cât se poate de optimiste.

Twitter, un concurent mai serios pentru Facebook, în teorie

Elon Musk a fost foarte convingător în interacțiunea cu posibilii investitori. S-a angajat la o creștere a veniturilor de aproape cinci ori până în 2028, de la aproximativ 5 miliarde anual la ora actuală, până la 26,4 miliarde de dolari.

În aceeași unitate de timp, dacă i se aliniază planetele viitorului șef al Twitter, platforma se va bucura de o creștere de patru ori a numărului de utilizatori, de la 217 milioane conturi la finele anului trecut, până la 931 de milioane în 2028. Ca referință, Facebook are aproximativ 2,9 miliarde de utilizatori, dar numărul lor este în scădere.

Nu în ultimul rând, Elon Musk își dorește diversificarea surselor de venituri din spatele Twitter, o companie care, la ora actuală, înregistrează aproximativ 90% din încasări din reclame. Tot până în 2028, Musk vrea să reducă aportul fondurilor din publicitate la aproximativ 45%, restul banilor venind din alte surse, inclusiv din conturi contra cost pentru afaceri și personalități. Dincolo de procente, însă, CEO-ul speră la 12 miliarde de dolari doar din reclame, peste 6 ani. Sumei respective se vor adăuga aproximativ 10 miliarde de dolari ipotetici din abonamente la Twitter Blue care ar trebui contractate până în 2028 de 104 milioane de abonați.

La momentul de față, Twitter a acceptat oferta de achiziție a lui Elon Musk de 44 miliarde de dolari, dar mai sunt câteva verificări până la finalizarea tranzacției. Este vorba de aprobări din partea autorităților de reglementare americane.

Citește și: