Ambasada Rusiei în SUA, reacție privind afirmațiile unui posibil atac chimic în Ucraina

Ambasada Rusiei în SUA, reacție privind afirmațiile unui posibil atac chimic în Ucraina

Declarațiile referitoare la utilizarea armelor chimice în Ucraina de către Moscova sunt „provocatoare“, a declarat Ambasada Rusiei în SUA. Cât despre cel care a făcut afirmațiile – Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite – ambasada spune că „s-a remarcat încă o dată prin discursul său inutil, care nu este susţinut de o singură dovadă“. Mai multe detalii, în continuare.

Ambasada Rusiei în SUA reacționează la acuzațiile privind folosirea de arme chimice de către Moscova

Ambasada Rusiei la Washington a transmis, într-un mesaj postat pe Facebook, că declaraţiile purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite, Ned Price, referitoare la folosirea de arme chimice în Ucraina de către Moscova sunt „inutile“ și „provocatoare“.

„Am luat notă de declaraţiile provocatoare făcute de secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, la un briefing din 12 aprilie“, a notat ambasada.

„Ned Price s-a remarcat încă o dată prin discursul său inutil, care nu este susţinut de o singură dovadă“, se mai arată în postare.

Ambasada a comunicat, de asemenea, că forţele armate ruse „nu au şi nu pot avea niciun agent de război chimic la dispoziţie, deoarece ţara noastră a eliminat toate stocurile de arme chimice încă din 2017“.

„Informaţiile confirmate de Ministerul rus al Apărării cu privire la pregătirea provocărilor de către radicalii ucraineni cu utilizarea substanţelor chimice sunt deranjante. Avem şi întrebări despre originea acestor substanţe“, a precizat Ambasada Rusiei la Washington.

Citește și: Reacția Kremlinului, după ce fiicele lui Vladimir Putin au fost vizate de sancțiuni

„Facem apel la Washington să înceteze răspândirea dezinformării“

Ambasada Rusiei la Washington a declarat că radicalii ucraineni se pregătesc să pună în scenă provocări cu utilizarea armelor chimice și că Price, de la Departamentul de Stat, răspândește dezinformări, notează hindustantimes.com.

„Facem apel la Washington să înceteze răspândirea dezinformării. În schimb, colegii ar fi trebuit să intensifice procesul de demilitarizare chimică a ţării lor“, a invocat ambasada.

Comentariile vin ca răspuns la afirmațiile lui Price din timpul unei conferinţe de presă susţinute marţi, cu privire la faptul să SUA este „îngrijorată“ că Rusia, sub comanda lui Vladimir Putin, „ar putea căuta să recurgă la arme chimice“.

Armele chimice sunt arme de distrugere în masă ce conțin substanțe chimice toxice care pot cauza moartea sau incapacitatea permanentă ori temporară la om sau la animale. Armele chimice se referă, de asemenea, la munițiile și dispozitivele sau orice echipamente concepute special pentru a fi utilizate în răspândirea acestor toxine (mai multe detalii AICI).

Citește și: