Alegeri în Franța. Cum arată ultimul sondaj. Emmanuel Macron și Marine Le Pen, la distanță mică

Alegeri în Franța. Cum arată ultimul sondaj. Emmanuel Macron și Marine Le Pen, la distanță mică

Emmanuel Macron ia avans în noile sondaje realizate cu privire la alegerile din Franța. Președintele în funcție a ajuns acum la un procent de 55,83%, în creștere cu peste trei puncte față de rezultatele obținute pe 8 aprilie.

Alegeri în Franța. Cum arată ultimul sondaj. Emmanuel Macron și Marine Le Pen, la distanță mică

Marți a fost sesizat un avans important al lui Emmanuel Macron în preferințele francezilor. Nu mai puțin de trei noi sondaje l-au propulsat pe șeful de stat în funcție la cea mai mare diferență, față de cele dinaintea primului tur. Alegerile au loc pe 24 aprilie.

Nu mai puțin de 56,5% procente rezultă în urma unui sondaj Ipsos, ceea ce reprezintă o creștere cu jumătate de punct față de vineri și cu 3,5 puncte față de data de 8 aprilie, înainte de primul tur. Cei care s-au calificat pentru turul al doilea sunt Emmanuel Macron și rivala sa de extremă dreapta Le Pen.

De altfel, Opinionway vine cu un rezultat în sondaje de 56% de procente, cu două puncte mai mult decât rezultatele obținute vineri. Ultimul sondaj, cel de la Ifop, îl plasează pe acesta la un procent de 55%, cu doar o jumătate de punct mai mult decât luni şi cu trei puncte mai mult decât la 8 aprilie.

Din toate cele trei rezultate s-a obținut un scor mediu care îl plasează pe președintele francez la procentul de 55,82%, în creștere cu mai mult de trei puncte față de media din 8 aprilie.

Care sunt rezultatele obținute în primul tur al alegerilor din Franța. Emmanuel Macron, un avantaj mic

Preşedintele Emmanuel Macron a reușit să obțină primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale de duminică din Franţa, obţinând 27,85% din voturi şi depășint-o pe Marine Le Pen (23,15%), candidata de extremă-dreaptă cu care se va întâlni în turul al doilea, conform rezultatelor finale comunicate luni de Ministerul de Interne.

Emmanuel Macron a reușit să obțină în 2017, un procent de 66,1% din voturi, care l-a plasat drept învingîtor, tot în lupta împotriva lui Le Pen. Ce nu s-a știut până acum este că de data aceastacursa este acum mult mai strânsă. Macron a pierdut voturi din cauza criticilor privind gestionarea crizei COVID şi a politicilor economice.