Al doilea oraș din Ucraina care are aceeași soartă ca Mariupol. Nicio clădire nu a rămas în picioare. Imagini dramatice

Al doilea oraș din Ucraina care are aceeași soartă ca Mariupol. Nicio clădire nu a rămas în picioare. Imagini dramatice

Un alt oraș ucrainean are aceeași soartă ca Mariupol: nicio clădire nu a rămas în picioare, fiind aproape imposibilă reparația lor, a dezvăluit șeful Administrației Militare Regionale Lugansk. Este vorba de Rubijne, care a fost distrus de ruși. Iar în curțile oamenilor sunt cimitire, potrivit lui Serghei Gaidai.

Dezastru în Rubijne. Orașul are aceeași soartă ca Mariupol

Orașul Rubijne din regiunea Lugansk (estul Ucrainei) a fost aproape ras de pe fața pământului, a spus, vineri, șeful Administrației Militare Regionale, adăugând că nicio casă nu a rămas în picioare și că multe dintre ele nu pot fi reparate, notează Pravda. Invadatorii ruși s-au asigurat că nimic nu va mai fi ca înainte în această zonă.

„Rubijne a împărtășit soarta Mariupolului. Orașul industrial a fost distrus până la pământ, nu există clădiri intacte, multe case nu pot fi reparate. Sunt cimitire în curți”, a anunțat Serghei Gaidai pe canalul său de Telegram, distribuind mai multe fotografii cu amploarea dezastrului.

Imagini șocante apărute pe internet

Oficialul ucrainean a amintit că, înainte de război, în Rubijne locuiau peste 60.000 de oameni. În prezent, orașul este „o cutie de cărămizi prădate și jefuite” care trebuie reconstruită aproape de la zero. Gaidai a distribuit mai multe imagini șocante, fiind repostate pe rețelele sociale. Oamenii rămân în continuare în oraș, ei „sunt ținuți ostatici de kadiroviți în subsolurile orașului”, a mai spus șeful Administrației Militare Regionale.

Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, a remarcat pe internet că Rubijne este singurul oraș important cucerit de soldații ruși în cursul noii ofensive din estul Ucrainei, declanșată în data de 18 aprilie. Totuși, acesta susține că bătălia pentru Rubijne a început înainte ca armata rusă să ia cu asalt estul țării.

Ce a început să facă Moscova în Ucraina

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării afirmă că Moscova a început să își suspende o parte a comandanților de top din cauza nemulțumirii față de randamentul forțelor lor.

„O cultură a mușamalizărilor și găsirii de țapi ispășitori este probabil răspândită în forțele armate și sistemul de securitate. Numeroși oficiali implicați în invadarea Ucrainei vor fi probabil tot mai distrași de eforturile de a evita răspunderea personală pentru eșecurile operaționale ale Rusiei”, au explicat oficialii britanici.

„Acest lucru va pune presiuni și mai mari pe modelul centralizat de comandă și control al Rusiei pe măsură ce ofițerii încearcă să lase decizii cheie la latitudinea superiorilor lor. Va fi dificil pentru Rusia să recâștige inițiativa în aceste condiții”, a concluzionat Ministerul Apărării de la Londra.

Rubijne a fost scena luptelor care au continuat necruțător de la jumătatea lunii martie până în urmă cu o săptămână și bombardat de mai multe ori de ruși. Acum, este distrus: trupele ruse și separatiste par să fi cucerit o întindere de moloz.

Citește și: