Ajutorul vine de unde nu te-ai fi așteptat: legătura dintre Tinder, România și refugiații din Ucraina

Ajutorul vine de unde nu te-ai fi așteptat: legătura dintre Tinder, România și refugiații din Ucraina

„Nebănuite sunt căile Domnului”, spune o vorbă. Dincolo de componenta sa religioasă, ea se aplică acum, în cazul refugiaților din Ucraina care caută ajutor peste tot, chiar și pe Tinder.

De la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, peste 2,5 de milioane de oameni au fugit din țară, aceasta devenind cea mai gravă criză a refugiaților din Europa, de la al Doilea Război Mondial, încoace.

În încercarea de a găsi adăpost în țările vecine, precum România, unii refugiați ucraineni au apelat, în disperarea lor de a fi în siguranță, la o aplicație la care nu s-ar fi gândit nimeni, și anume la Tinder.

Povestea Anastasiei Tischchenko, refugiata din Ucraina care a găsit ajutor pe Tinder

The New York Times relatează povestea unei astfel de persoane, Anastasia Tischchenko, care a recurs la Tinder pentru a se salva din calea războiului. Ea și prietena ei, Natalia Masechko, și-au publicat povestea pe aplicația de întâlniri, imediat după ce au fugit din Ivano-Frankivsk, un oraș cu aproximativ 230.000 de locuitori, situat în vestul Ucrainei, la sud de Lviv.

„Cred că există o mulțime de oameni cinstiți în lume, iar unii dintre ei sunt pe Tinder”, a spus Tischchenko, pentru The New York Times. În mod surprinzător, femeia a avut dreptate.

Mai multe persoane au dat „match” pe profilul ei pentru a oferi, ulterior, ajutor, inclusiv un bărbat care le-a pus pe Tischchenko și Masechko în legătură cu o cunoștință îndepărtată care, la rândul ei, a găsit, pentru cele două femei, o mănăstire unde ar putea să doarmă, în orașul Siret, din România, aflat la granița de sud a Ucrainei.

„Alegerea fost foarte inspirată”, a spus femeia, imediat după ce a primit ajutorul nesperat. După șederea lor la Siret, Tischchenko a mers mai departe în Polonia, în timp ce prietena ei a rămas în România pentru a ajuta următorul val de refugiați.

Criza refugiaților a atins un punct critic, în ultimele zile. Vineri, oficialii din cele mai mari două orașe ale Poloniei, Varșovia și Cracovia, au declarat că se străduiesc să găzduiască toți oamenii care sosesc. în urma conflictului.