Afacerea pornită din apartament cu care o româncă a dat lovitura. Oricine face asta poate câștiga 100 de lei pe produs

Afacerea pornită din apartament cu care o româncă a dat lovitura. Oricine face asta poate câștiga 100 de lei pe produs

O româncă a reușit să dea lovitura după ce și-a pornit afacerea chiar din propriul său apartament. Acum, Ioana Anuței se bucură de un adevărat succes cu produsele sale.

Ioana Anuței este încă o persoană din România care a hotărât să își pornească propria afacere. Aceasta a realizat în apartamentul său un atelier în care produce lumânări parfumate care sunt însoțite de diferite mesaje, iar potrivit acesteia, în luna decembrie a anului trecut a reușit să vândă 2.000 de lumânări.

Procesul nu este unul simplu, iar turnarea o realizează chiar ea. Cu toate acestea, în perioadele aglomerate, fără puțin ajutor nu s-ar descurca, astfel că apelează la prieteni și familie. Pe viitor însă, se gândește să angajeze câteva persoane cu ajutorul cărora să poată realiza întregul proces de producție.

În încercarea de a se distanța de veștile tulburătoare de la începutul pandemiei, Ioana Anuței a hotărât că ar putea face ceva în tot acest timp care să îi aducă atât beneficii personale cât și materiale. Așadar, tânăra a început să creeze lumânări parfumate și în timp, a început să înțeleagă diferențele dintre mai multe tipuri de lumânări.

„Mie mi-au plăcut dintotdeauna lumânările parfumate, dar momentul definitoriu a fost când am descoperit o lumânare de soia de la Guerlain. Am încercat să-i reproduc aroma, am căutat tutoriale, am văzut notele pe care le conţine, am comandat materialele de care credeam că am nevoie pentru a face lumânări parfumate – uleiuri parfumate, fitiluri şi un termometru de gătit. Din prima serie, am păstrat eu o lumânare, iar pe celelalte le-am făcut cadou“, potrivit Ziarului Financiar.

Investiția inițială a tinerei de 27 de ani a fost de 2.500 de lei, iar la început, topea ceara cu ajutorul unui ibric. Ulterior, aceasta s-a documentat și a aflat că ceara se topește într-o baie de aburi, iar profitul l-a investit în diferitele aparate de care avea nevoie.

Afacerea cu care o româncă a reușit să dea lovitura

La baza ideii sale se află conceptul unor lumânări amuzante, astfel că lumânările „Candles with a mood” vin însoțite de diferite mesaje, idee care a avut un real succes. De-a lungul timpului, investiția sa s-a ridicat la aproximativ 3.000 de euro.

„Atelierul a rămas în apartamentul în care locuiam, iar eu m-am mutat. Am investit pe parcurs undeva la 2.000-3.000 de euro. Ca vânzări, luna decembrie a fost cea mai bună, am vândut circa 2.000 de lumânări, preţul fiind cuprins între 50 şi 100 de lei. Am avut şi multe comenzi corporate“, a mai adăugat tânăra.

Ioana Anuței comercializează lumânările în mediul online, cu ajutorul platformelor Instagram, Facebook, dar și site-ul propriu. De asemenea, tânăra a mai povestit pentru ZF că unii clienți vin în atelier pentru a simți aromele înainte de a le cumpăra.

afacerea româncă
Ioana Anutei planuieste sa isi extinda afacerea in viitor

Spiritul de antreprenor l-a avut încă de mică pe vremea când Ioana se afla în școala generală și vindea medalioane pictate manual. În timpul liceului, era pasionată de fotografie, participând la concursuri. În timpul facultății s-a reorientat asupra make-up-ului, iar în urmă cu șapte ani era angajată într-o parfumerie, acolo unde a învățat armonia dintre notele parfumurilor.

„Statistic, clienţii noştri sunt preponderent tineri între 18 şi 35 de ani. Brandul rezonează atât cu Gen Z, cât şi cu Millennials. În 2022, plănuim să ne extindem afacerea, să dezvoltăm noi parteneriate şi să începem să vindem şi în magazine fizice“, spune Ioana Anuţei.