Accident în Dâmbovița. Șapte persoane au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în șanț

Accident în Dâmbovița. Șapte persoane au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în șanț

Un microbuz cu șapte persoane a fost implicat, joi după-amiază, într-un accident produs pe DN 1A, în județul Dâmbovița, în apropiere de București. În jurul orei 17:34, pompierii au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs în comuna Butimanu, sat Lucianca. Șoferul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un gard, impact care l-a răsturnat în șanț.

Microbuz implicat într-un accident în Dâmbovița

Accident în județul Dâmbovița. Un microbuz cu pasageri a fost implicat, joi, într-un accident pe DN 1A, în comuna Butimanu, sat Lucianca. Cei șapte călători sunt evaluați medical la faţa locului, a transmis ISU Dâmboviţa.

„Din primele informaţii, un microbuz a ieşit în afara părţii carosabile. În microbuz se aflau şapte persoane care sunt în evaluare medicală la locul accidentului de către echipajele de prim ajutor”, au explicat autoritățile.

Pompierii sunt la fața locului

În mijlocul de transport public se aflau șapte persoane, printre care și un copil. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție și trei ambulanțe SMURD, iar de la SAJ Dâmbovița au sosit patru echipaje (1 tip C și 3 tip B). Victimele sunt evaluate medical de către echipajele de prim ajutor.

Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un fir de mers, au explicat oamenii legii. „Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier”, a anunțat IPJ Dâmboviţa.

Autocar plin cu pasageri s-a răsturnat în șanț

Recent, o tragedie rutieră s-a produs în județul Maramureș, localitatea Moisei. Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat în afara părții carosabile, rezultând un mort și mai mulți răniți. Pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de intervenție. S-au deplasat două mașini de stingere cu apă și spumă, două ehipaje de descarcerare, patru ambulanțe SMURD, patru ambulanțe SAJ și un elicopter. Nu mai puțin de 51 de persoane au fost implicate în evenimentul rutier.

Șoferul a murit și opt călători au ajuns la spital

Persoana decedată este șoferul autocarului implicat în accidentul rutier de pe DN 18, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ. Primele manevre de resuscitare au fost acordate de Gabriel Timiş de la Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, împreună cu trei elevi subofiţeri aflaţi în prima zi de practică, a adăugat reprezentantul local. Alte opt persoane au fost transportate de urgență la spital. Ceilalți călători au fost preluați de un autocar, care a fost pus la dispoziție de autorități.