22 mart. 2022 | 12:25

A apărut un nou rival pentru Tesla: când se lansează Cadillac Lyriq

ACTUALITATE
A apărut un nou rival pentru Tesla: când se lansează Cadillac Lyriq

Primul crossover Cadillac Lyriq EV din 2023 al GM a ieșit de pe linia de producție în Tennessee.

Cadillac ar putea construi aproape 200.000 de crossovere electrice Lyriq anual, în funcție de cererea clienților, au declarat directorii, înainte ca primul Lyriq să iasă de pe linia de producție la Spring Hill Assembly.

Lyric este primul vehicul EV al Cadillac și primul vehicul de pasageri care folosește platforma Ultium a GM dincolo de Hummer EV. Nu va fi la fel de musculos ca Hummer, cu sistemul său de motor estimat la 340 CP, dar se așteaptă să aibă o autonomie de peste 480 de kilometri și o încărcare rapidă de 190 kW la stațiile compatibile.

De asemenea, modelul va fi încărcat de tehnologie, inclusiv un ecran OLED de 33 de inch și conducerea pe autostradă cu mâinile libere Super Cruise.

Lyriq nu reprezintă cu adevărat următoarea generație de vehicule electrice GM mainstream.

General Motors continuă să inoveze

„Cadillac Lyriq stabilește standardul pentru viitorul Cadillac și marchează o altă piatră de hotar majoră în angajamentul GM pentru un viitor complet electric”, a spus Reuss într-un comunicat.

Brandul de lux al GM are 240.000 de „hand-raisers” pentru Lyriq, a spus Harvey. Cadillac definește un hand-raiser ca un consumator care arată interes pentru crossover-ul de dimensiuni medii. Cadillac nu a dezvăluit numărul de rezervări pentru Lyriq.

În 2020, GM a spus că va investi 2 miliarde de dolari în uzina Spring Hill. Producătorul auto, împreună cu partenerul său de baterii LG Energy Solution, investesc 2,3 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de celule de baterii Ultium în apropiere.

Uzina de baterii este programată să se deschidă în 2023.

Complexul de producție Spring Hill este cea mai mare unitate GM din America de Nord, constând dintr-o fabrică de asamblare de vehicule, o fabrică de ștanțare a metalelor și o fabrică de motoare. A construit peste 4,5 milioane de vehicule de la deschidere în 1990.