02 oct. 2022 | 09:55

Cum să iei doar note de 10, la școală și ce legătură are cu inteligența artificială

ACTUALITATE
Cum să iei doar note de 10, la școală și ce legătură are cu inteligența artificială

Unele programe de inteligență artificială (AI) sunt capabile să scrie propoziții suficient de bine încât să păcălească chiar și un inginer Google – asta știm deja.

Potrivit unui utilizator Reddit, acest lucru s-ar fi întâmplat deja și în medii mai puțin „academice”.

„Folosesc acest instrument de ceva timp și abia recent mi-a venit ideea să-l folosesc pentru a scrie eseuri. Răspunde la întrebări despre filme și cărți pentru proiecte școlare și multe altele”, a scris Urdadgirl69, pe un subreddit Open AI. „Mă simt puțin vinovată pentru asta, dar nu-mi mai pasă atât de mult. Timp de câteva săptămâni, am făcut profit de 100 de dolari „făcând” teme pentru alți colegi de clasă și acum sunt privită ca un geniu”, a mai scris fata. „Da, această postare a fost reformulată de AI”, a adăugat.

Postarea a fost întâmpinată cu scepticism, dar și de nervii celor care sunt profesori.

„Ca profesor, pot spune că este ceva de care mă tem”, a răspuns utilizatorul ahumanlikeyou. „Dacă aș afla că elevii mei predau lucrări scrise prin intermediul inteligenței artificiale, aș renunța. A te lăuda cu ceva ce e scris un AI este o risipă incredibil de deprimantă a vieții mele. Gândește-te la ceea ce faci”, a scris, nervos, profesorul.

Alții au remarcat că aceasta este o modalitate excelentă de a nu învăța nimic.

Potrivit utilizatorului, după ce AI-ul finalizează cea mai mare parte a muncii grele, el verifică textul pe care l-a produs, precum și formularea acestuia, înainte de a-l trimite la evaluarea profesorală.

Un AI poate suplini inclusiv munca unui jurnalist

Programele care pot genera articole de știri sunt disponibile deja de ceva timp. Un studiu de anul trecut a constatat că textul deliberat părtinitor, generat de un program Open AI (Generative Pre-trained Transformer 3) a fost suficient de bine făcut pentru a-i convinge pe unii oameni să se îndepărteze de ideile lor și să le adopte pe cele noi.

Inteligența artificială a avut parte de dificultăți în înșiruirea unei propoziții coerente, așa că MyCognitiveAffectiveExperience a trebuit să corecteze continuu”. Utilizatorul a spus, de asemenea, că este „destul de dificil să faci un AI să rămână ancorat pe subiect”. Așadar, părerile sunt, din câte se poate observa, contradictorii.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele