08 dec. 2022 | 11:22

400 de lei, în loc de 250 de lei, pe voucherele sociale pentru Crăciun: e isterie printre românii sărmani

ACTUALITATE
400 de lei, în loc de 250 de lei, pe voucherele sociale pentru Crăciun: e isterie printre românii sărmani

După cum deja ne-au anunțat autoritățile de la București, înainte de Crăciun beneficiari voucherelor sociale vor intra în posesia ajutorului de 250 de lei – bani a căror destinație o constituie achiziționarea de alimente de bază.

Ei bine, unii dintre beneficiarii acestei forme de sprijin din partea statului vor primi 400 de lei, în loc de 250, așa cum se întâmplă de obicei. Este vorba despre cetățenii din Cluj-Napoca.

Primăria de aici a decis să intervină pe cont propriu și să ofere o mână de ajutor celor mai sărmani dintre cetățeni, dublând valoarea tichetelor sociale oferite de Guvernul de la București.

Anunțul vine de la un mare politician. Se dublează voucherele sociale pentru Crăciun

Edilul din Cluj-Napoca – cel ce a oferit marea veste pentru beneficiari – susține că a fost nevoit să suplimenteze bugetul local, dar toate aceste eforturi sunt spre binele celor mai sărmani dintre cetățenii de aici. Aceștia își vor putea permite o masă decentă de sărbători, așa cum fiecare român încearcă din răsputeri să obțină, în această perioadă marcată de scumpiri masive.

Astfel, clujenii cu venituri reduse vor avea șansa de a nu duce lipsă de cele necesare pe masa de Crăciun, datorită generozității aleșilor locali.

”Avem nevoie de o suplimentare cu 300.000 de lei a bugetului pentru programul alimente. Am dublat valoarea acestui ajutor ca propunere, de la 200 la 400 de lei pentru clujenii cu venituri reduse și cred că este un gest corect, natural, în raport cu vremurile pe care le trăim, de a-i sprijini pe cei care o duc mai greu, să poată să își cumpere cele necesare traiului de zi cu zi, în condițiile creșterii prețurilor și a crizei energetice pe care o avem”, a declarat primarul Emil Boc.

Trebuie precizat că beneficiarii trebuie să depună o cerere. Acest procedeu e posibil până pe 29 decembrie. Ei bine, deja 7190 de cereri sunt eligibile, iar autoritățile locale așteaptă și alte persoane nevoiașe să ceară ajutorul de la stat.

Banii vor fi încărcați pe aceleași carduri sociale primite de la Guvern, încă din această vară.